Διεθνή

ΗΠΑ: Τρόμαξε ο πλανήτης με ένα tweet της υπηρεσίας πυρηνικών

Από χακάρισμα μέχρι εκτόξευση πυρηνικών, όλα τα σενάρια ήταν... «πιθανά», μέχρι να διαψευστεί η οποιαδήποτε ύποπτη ενέργεια

usstratcom

Το tweet μερικών γραμμάτων από την US Strategic Command, το οποίο δεν έβγαζε και πολύ νόημα, τρόμαξε ολόκληρο τον πλανήτη. Η US Strategic Command είναι η υπεύθυνη για τη διαχείριση του πυρηνικού οπλοστασίου των ΗΠΑ, οπότε πολλοί δεν άργησαν να κάνουν την... σύνδεση ότι αυτός μπορεί να είναι κάποιος... κωδικός εκτόξευσης.

Πολλοί φοβήθηκαν, επίσης, για πιθανό χακάρισμα των social media της υπηρεσίας, με τους πιστούς των θεωριών συνωμοσίας QAnon να αναπαράγουν όλα τα σενάρια, μέχρι να έρθει η διάψευση.


Η υπηρεσία προσέφερε εξηγήσεις λίγα λεπτά μετά το tweet «;l;;gmlxzssaw» και παραδέχτηκε πως πρόκειται για ατύχημα ενώ το επίμαχο tweet διεγράφη άμεσα.

Συγκεκριμένα, ο υπεύθυνος της υπηρεσίας για το Twitter εργαζόταν από το σπίτι λόγω COVID-19 και άφησε για λίγο ανοιχτό τον υπολογιστή του χωρίς να βρίσκεται μπροστά στην οθόνη.


https://twitter.com/MikaelThalen/status/1376653334396903428

Τότε το «πολύ μικρό (σε ηλικία) παιδί του», όπως ανακοινώθηκε, άρχισε να σκαλίζει τον υπολογιστή, κάνοντας το συγκεκριμένο tweet. Η USSTRATCOM τονίζει πως το tweet δεν προήλθε από χακάρισμα:

«Δε συνέβη απολύτως τίποτα ύποπτο, π.χ. hacking του Twitter λογαριασμού. Το post επισημάνθηκε και η εντολή να διαγραφεί δόθηκε τηλεφωνικά».

Δείτε επίσης