Διεθνή

Pfizer: 100% αποτελεσματικό το εμβόλιο στους εφήβους

Η εταιρεία σκοπεύει να ζητήσει άδεια έκτακτης ανάγκης για παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών τις επόμενες εβδομάδες

embolio-koronoios-pfizer

Αποτελεσματικό κατά 100% είναι το εμβόλιο της Pfizer/BioNtech στους εφήβους, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ειδικότερα στις ηλικίες 12 με 15.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα κλινικής δοκιμής, ανακοίνωσαν σήμερα οι δύο εταιρείες ελπίζοντας ότι ο εμβολιασμός αυτής της ηλικιακής κατηγορίας θα ξεκινήσει πριν από την έναρξη του επόμενου σχολικού έτους.

Οι κλινικές δοκιμές της Φάσης ΙΙΙ που πραγματοποιήθηκαν σε 2.260 εφήβους στις Ηνωμένες Πολιτείες «έδειξαν αποτελεσματικότητα 100% και την ανάπτυξη ισχυρών αντισωμάτων», δηλώνουν στην ανακοίνωσή τους οι δύο εταιρείες προσθέτοντας ότι θα ζητήσουν από τις ρυθμιστικές αρχές την έγκριση του εμβολίου για τους εφήβους και ελπίζουν σε εμβολιασμό «πριν από το επόμενο σχολικό έτος».

Το εμβόλιο, που χορηγείται σε δύο δόσεις σε απόσταση τριών εβδομάδων, έχει ήδη πάρει το πράσινο φως από την αρμόδια αρχή στις ΗΠΑ για επείγουσα χρήση σε άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω.

Η εταιρεία σκοπεύει να ζητήσει άδεια έκτακτης ανάγκης για παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών τις επόμενες εβδομάδες, «με την ελπίδα να αρχίσει να εμβολιάζει αυτήν την ηλικιακή ομάδα πριν από την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer κ. Μπουρλά.

Δείτε επίσης