Διεθνή

Ιράκ: Γεννήθηκε αγοράκι με τρία πέη - Πρώτη περίπτωση στον κόσμο

Το αγοράκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όταν ήταν τριών μηνών και οι γιατροί έκαναν την απίστευτη διαπίστωση

moro_dontia

Η περίπτωση του αγοριού που γεννήθηκε στο Ιράκ με τρία πέη αποτελεί την μοναδική στον κόσμο. Το αγοράκι μεταφέρθηκε από τους γονείς του όταν ήταν τριών μηνών στο νοσοκομείο με ένα ελαφρύ πρήξιμο στο όσχεο.

Όπως εξηγεί ο επικεφαλής ιατρός από το Ιράκ, δρ. Σακίρ Τζαμπαλί «η περίπτωση τριών μορίων δεν έχει καταγραφεί πουθενά αλλού στην παγκόσμια ιατρική και κάθε περίπτωση ασθενούς είναι μοναδική».

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, πρόκειται για ένα ιατρικό μυστήριο καθώς το παιδί δεν είχε εκτεθεί σε ναρκωτικά κατά την κύηση ούτε υπήρχε στην οικογένεια ιστορικό γενετικών παραλλαγών.


Πώς κατάλαβαν οι γιατροί ποιο πέος έπρεπε να κρατήσουν και ποια να αφαιρέσουν;

Σύμφωνα με την New York Post, τα δύο επιπλέον πέη δεν είχαν ουρήθρα, τον σωλήνα δηλαδή από τον οποίο περνάνε τα ούρα.

Όχι μόνο στο Ιράκ

Πρόκειται για την πρώτο επίσημα καταγεγραμμένο σε ιατρική επιθεώρηση περιστατικό τριφαλλίας. Ένα ανάλογο περιστατικό είχε παρατηρηθεί το 2015 στην Ινδία, αλλά δεν είχε καταγραφεί επίσημα, ανέφερε η Daily Mail εκείνη την εποχή .

Περίπτωση διφαλίας αναφέρθηκε για πρώτη φορά το 1609, (η κατάσταση δηλαδή όπου ένας άντρας έχει διπλό πέος), φέρεται να επηρεάζει ένα στα 5 εκατομμύρια έως 6 εκατομμύρια αγοράκια, με περίπου 100 καταγεγραμμένα περιστατικά «να αναφέρονται στη βιβλιογραφία», σύμφωνα με τη νέα μελέτη

Οι γιατροί δεν έχουν ακόμη εντοπίσει την αιτία της φαλλικής παραμόρφωσης, αλλά την έχουν συνδέσει με άλλες συγγενείς εκτροπές, όπως η γέννηση με δύο όρχεις ή πρωκτούς, σύμφωνα με έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.


https://www.youtube.com/embed/bt90rbOtIS4

Δείτε επίσης