Διεθνή

Η Αίγυπτος ξεκινά την διδασκαλία των ιερογλυφικών από το Δημοτικό!

Αυτό θα γίνει από το επόμενο σχολικό έτος και η διδασκαλία αυτής της γλώσσας δεν θα διδάσκεται ως μια ξεχωριστή γλώσσα

Αίγυπτος

Ολόκληρος ο πλανήτης εντυπωσιάστηκε από την επίσημη τελετή που πραγματοποίησε η Αίγυπτος, για την πομπή των βασιλικών μουμιών των φαραώ και των βασιλισσών που μετακόμισαν από το Αιγυπτιακό Μουσείο της Ταχρίρ στο Εθνικό Μουσείο Πολιτισμού, σημειώνει αιγυπτιακό δημοσίευμα.

Αίγυπτος και νέο πρόγραμμα σπουδών

Ως πρώτη νίκη της παρέλασης, για τη μεταφορά των μουμιών, θεωρείται η απόφαση του Δρ Ταρίκ Σαουκί, Υπουργού Παιδείας, να διδάσκονται τα ιερογλυφικά στο νέο πρόγραμμα Σπουδών από την τέταρτη τάξη των δημοτικών σχολείων.

Αυτό θα γίνει από το επόμενο σχολικό έτος και η διδασκαλία αυτής της γλώσσας δεν θα διδάσκεται ως μια ξεχωριστή γλώσσα.

Γνώση και ιστορία

Ο εκπαιδευτικός εμπειρογνώμονας Δρ Χασάν Σεχάτα, δήλωσε ότι ένας από τους στόχους της διδασκαλίας των ιερογλυφικών είναι η εδραίωση της πίστης στην αιγυπτιακή ιστορία, στην κληρονομιά που έχουν οι Αιγύπτιοι στον πολιτισμό και στην πρόοδο του ανθρώπου.

«Ζούμε στην εποχή της σύγχρονης Αιγύπτου, στην εποχή του Προέδρου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, ωστόσο δεν πρέπει να παραβλέψουμε την κληρονομιά της ιστορίας και οφείλουμε να γνωρίσουμε το παρελθόν μας για να κατανοήσουμε ότι οι Αιγύπτιοι έχουν συνεισφέρει στον παγκόσμιο πολιτισμό και ότι έχουν μακρά ιστορία», τονίζει.


Ο Σεχάτα τόνισε ότι η γνώση του μαθητή στην ιερογλυφική ​​γλώσσα σημαίνει γνώση του πολιτισμού, της ιστορίας και της προγονικής δόξας.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι είναι κρίμα, οι τουρίστες που έρχονται στην Αίγυπτο να γνωρίζουν να διαβάζουν τα ιερογλυφικά και οι Αιγύπτιοι να αγνοούν αυτήν την αιγυπτιακή γλώσσα.

Ο Δρ Αχμέντ Σαλέχ, Διευθυντής των Επιστημονικών Εκδόσεων στο Ασουάν, επαίνεσε αυτήν την απόφαση να μελετηθούν τα αρχαία αιγυπτιακά ιερογλυφικά, εξηγώντας ότι οι μαθητές διδάσκονται αγγλικά και αραβικά ως πρώτες γλώσσες, ενώ αγνοείται η προγονική τους γλώσσα.

Θεωρεί ότι η απόφαση, για τη διδασκαλία των ιερογλυφικών, έχει καθυστερήσει πολύ.

Δείτε επίσης