Διεθνή

Ναβάλνι: Είναι αρνητικός στον κορωνοϊό

«Αναμένουμε τα αποτελέσματα του δεύτερου τεστ», δηλώνει η δικηγόρος του

navalni-1

Ο Αλεξέι Ναλβάνι, όπως δηλώνει η δικηγόρος του βρέθηκε αρνητικός στον κορωνοϊό και αναμένεται να βγει το δεύτερο τεστ στο οποίο έχει υποβληθεί.

«Το τεστ που διενεργήθηκε για κορονοϊό, ήταν αρνητικό. Μετά από αυτό, η Ομοσπονδιακή Σωφρονιστική Υπηρεσία (FSIN) για κάποιο λόγο αποφάσισε να κάνει ένα δεύτερο τεστ» δήλωσε η Όλγκα Μιχαήλοβα το πρωί της Τετάρτης.

Ο Ρώσος ηγέτης της αντιπολίτευσης βρίσκεται στη φυλακή με κατηγορίες για οικονομική κακοδιαχείριση και στις 31 Μαρτίου ανακοίνωσε πως ξεκινάει απεργία πείνας.

Την Τρίτη ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου ανέφερε πως αν ο Ναβάλνι είναι άρρωστος θα λάβει εγγυημένη θεραπεία όπως προβλέπεται.

«Εάν είναι πραγματικά άρρωστος, η θεραπεία που θα λάβει είναι εγγυημένη, όπως προβλέπεται», απάντησε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, ενώ ξεκαθάρισε πως «ειδικοί όροι» και «ξεχωριστή μεταχείριση» δεν προβλέπονται για κανέναν κρατούμενο».

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλεξέι Ναβάλνι, μετά την περιπέτεια υγείας του και τη νοσηλεία του στη Γερμανία, υποστηρίζοντας ότι δηλητηριάστηκε, εκτίει ποινή φυλάκισης 2,5 ετών.

Δείτε επίσης