Διεθνή

Γερμανία: Δήμαρχος απειλείται με εισαγγελική δίωξη για παραβίαση της λίστας εμβολιασμών

Είχε επικαλεστεί τον κίνδυνο κάποιες δόσεις εμβολίων να χάνονταν

vaccines

Με προσωρινή παύση ή ακόμη και εισαγγελική δίωξη απειλείται ο δήμαρχος της πόλης Χάλε, στην Έσση στη Γερμανία, καθώς ο ίδιος και συνεργάτες του εμβολιάστηκαν κατά της Covid-19 εκτός σειράς.

Σύμφωνα με την «Mitteldeutsche Zeitung», ο δήμαρχος του Χάλε Μπερντ Βίγκελαντ (ανεξάρτητος), κατηγορείται ότι ο ίδιος εμβολιάστηκε ήδη τον Ιανουάριο χωρίς αυτό να προβλέπεται από τον σχετικό κανονισμό προτεραιότητας, ο οποίος παρακάμφθηκε και προκειμένου να εμβολιαστούν νωρίτερα άλλα μέλη του δημοτικού συμβουλίου και στελέχη της ομάδας προστασίας από καταστροφές. Για τον εαυτό του, ο κ. Βίγκελαντ είχε επικαλεστεί τον κίνδυνο κάποιες δόσεις εμβολίων να χάνονταν, καθώς ήταν έτοιμες για χορήγηση, αλλά δεν είχαν προσέλθει στο ραντεβού τους άλλοι πολίτες.

Η Εισαγγελία της περιοχής ωστόσο έχει, όπως φαίνεται, διαφορετική άποψη και τον Φεβρουάριο διέταξε σχετική έρευνα στα δημοτικά γραφεία, καθώς οι καταγγελίες αφορούσαν τελικά 585 περιπτώσεις παραβίασης της σειράς προτεραιότητας.

Στο μεταξύ η Αριστερά, οι Πράσινοι, οι Φιλελεύθεροι (FDP), οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) έχουν ζητήσει την προσωρινή παύση του δημάρχου από τα καθήκοντά του, ενώ υπέρ της πρότασής τους εκτιμάται ότι θα τοποθετηθούν και οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU). Η απόφαση αναμένεται να ληφθεί σήμερα από το δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

Δείτε επίσης