Διεθνή

Ερντογάν: Βάφτισε «Ειρηνευτική επιχείρηση» την εισβολή στην Κύπρο!

Σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος εγκαινίασε ένα εργοστάσιο συντήρησης ευρωπαϊκών μεταγωγικών αεροσκαφών της Airbus. Εκεί μίλησε για το εμπάργκο που είχε επιβληθεί στη χώρας του το 1974 για την «ειρηνευτική επιχείρηση της Κύπρου» όπως την βάφτισε ο ίδιος.

Ερντογάν: Βάφτισε «Ειρηνευτική επιχείρηση» την εισβολή στην Κύπρο!

Ο Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει τις προκλητικές του δηλώσεις στις ανιστόρητες δηλώσεις γύρω από το ζήτημα της εισβολής στην Κύπρο, εν όψει και της επερχόμενης προγραμματισμένης επίσκεψης στη χώρα στις 20/7.

Σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος εγκαινίασε ένα εργοστάσιο συντήρησης ευρωπαϊκών μεταγωγικών αεροσκαφών της Airbus. Εκεί μίλησε για το εμπάργκο που είχε επιβληθεί στη χώρας του το 1974 για την «ειρηνευτική επιχείρηση της Κύπρου» όπως την βάφτισε ο ίδιος. Ωστόσο δεν αναφέρθηκε καθόλου για το σημερινό εμπάργκο των ΗΠΑ στην Τουρκία των S35, τα οποία βρίσκονται στις ΗΠΑ και δεν παραδίδονται στην Τουρκία λόγω παραλαβής των S400 από τη Ρωσία.

Στη δήλωση του μεταξύ άλλων ο Ερντογάν είπε ότι «Δεν ξεχάσαμε και δεν θα ξεχάσουμε τα εμπάργκο, τις πιέσεις και τις απειλές που είχαμε υποστεί μετά την ‘ειρηνευτική επιχείρηση της Κύπρου’. Επειδή υποστηρίξαμε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων, για τρία ολόκληρα χρόνια δεν μας έδιναν τα αεροσκάφη για τα οποία είχαμε ήδη καταβάλει το τίμημά τους, αλλά δεν μας παρέδιδαν και τα αεροσκάφη τα οποία είχαμε στείλει για συντήρηση»

«Η 20ή Ιουλίου είναι μια σημαντική ημερομηνία. Είναι η ημερομηνία, κατά την οποία οι αδελφοί μας από τη ‘Βόρεια Κύπρο’, οι Τουρκοκύπριοι, κέρδισαν την ελευθερία τους. Είναι η ημερομηνία που έλαβε τέλος η νοοτροπία της ΕΟΚΑ, που ονειρεύτηκε την ‘Ένωση’ και το παιχνίδι του διδύμου ‘εισβολέα’ Ελλήνων-‘Ελληνοκυπρίων’, που προσπάθησε να κάνει μειονότητα τους ‘Τουρκοκυπρίους’, πραγματικούς ιδιοκτήτες της νήσου, με τα 500 χρόνια παρελθόντος, και να ‘σφετεριστεί’ όλα τα δικαιώματά τους». συμπλήρωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Στον αντίποδα των προκλητικών και ανιστόρητων δηλώσεων της Άγκυρας, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξέφρασε την πλήρη στήριξη της Ευρώπης στην Κύπρο κατά την επίσκεψή της στο νησί. «Θα ήθελα να επαναλάβω ότι δεν θα αποδεχθούμε ποτέ λύση δύο κρατών στην Κύπρο, είμαστε σταθεροί σε αυτό και άκρως ενωμένοι», τόνισε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Δείτε επίσης