Διεθνή

Θλίψη: Σολομοί κόντεψαν... να τσουρουφλιστούν σε ποτάμι λόγω υψηλών θερμοκρασιών

Τα ψάρια είναι γεμάτα πληγές και κόκκινες ή λευκές αλλοιώσεις στο δέρμα τους

solomoi

Σολομοί κινδύνευσαν να ψηθούν ζωντανοί μέσα σε ποτάμι, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών.

Οι σολομοί ταξίδευαν αντίθετα στο ρεύμα από τον Ειρηνικό ωκεανό στο ποτάμι Κολούμπια, στις βορειοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ, με σκοπό να επιστρέψουν στις περιοχές αναπαραγωγής τους.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η «Guardian», οι σολομοί ξαφνικά άλλαξαν πορεία.

Στο βίντεο-ντοκουμέντο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη ΜΚΟ Columbia Riverkeeper, διακρίνουμε ένα κοπάδι κόκκινων σολομών, οι οποίοι κολυμπούν στον παραπόταμο.

Τα ψάρια είναι γεμάτα πληγές και κόκκινες ή λευκές αλλοιώσεις στο δέρμα τους, λόγω της έκθεσής τους σε ακραία υψηλές θερμοκρασίες, όπως υπογραμμίζουν οι ειδικοί.


https://youtu.be/ctGzlBiqMNY

Όπως τονίζει ο Μπρετ Βαντενχόιβελ, επικεφαλής της ΜΚΟ, το κοπάδι έστριψε απότομα σε έναν παραπόταμο του Κολούμπια, σε μια προσπάθεια να ξεφύγει από τον καυτό βυθό που είχε θερμοκρασίες όπως ένα «φλεγόμενο κτίριο».

Την ημέρα που τραβήχτηκε το βίντεο, η θερμοκρασία του ποτάμιου νερού είχε εκτιναχθεί στους 21 βαθμούς Κελσίου, θερμοκρασία που είναι φονική για οποιοδήποτε ψάρι.

Ο Βαντενχόιβελ συνέκρινε την κατάσταση που βίωσαν τα ψάρια με έναν άνθρωπο που προσπαθεί να τρέξει μαραθώνιο σε θερμοκρασίες άνω των 38 βαθμών.

«Η διαφορά είναι πως για τους σολομούς αυτό δεν είναι αναψυχή. Δεν έχουν επιλογή. Ή θα τα καταφέρουν ή θα πεθάνουν», τονίζει.

Δείτε επίσης