Διεθνή

ΗΠΑ: Μια επαναστάτρια χελώνα με αιτία… δύο καρπούζια (vid)

Είναι 14 ετών, ζυγίζει 40 κιλά και το τελευταίο χρονικό διάστημα το έχει σκάσει τρεις φορές!

tortoise

Αν και η Potato, μια χελώνα που ζει στο Αρκάνσας των ΗΠΑ, δεν μπορεί να τρέξει, αυτό δεν την εμπόδισε από το να πραγματοποιήσει μια εντυπωσιακή απόπειρα απόδρασης από τη βάση της.

Η 14χρονη χελώνα βρέθηκε να περπατάει αργά σε έναν κοντινό αυτοκινητόδρομο, την Κυριακή, έχοντας προηγουμένως δραπετεύσει από το πίσω μέρος της αυλής, σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια της Τσέλσι Χάταγουεϊ. «Το μόνο που έλπιζα ήταν να μην την χτυπήσει κανένα αυτοκίνητο», σχολίασε η ίδια στην εφημερίδα Arkansas Democrat Gazette.

Η άτακτη χελώνα βρέθηκε τελικά από τον ιδιοκτήτη ενός σπιτιού, αρκετά μακριά από την εστία της, ο οποίος την κράτησε μέχρι που έμαθε σε ποιον ανήκει και την επέστρεψε σώα και αβλαβή. Στο ενδιάμεσο η χελώνα λόγω και της προσπάθειας που κατέβαλλε για να αποδράσει κατέβασε εν ριπή οφθαλμού δύο καρπούζια, ομολόγησε γελώντας η ιδιοκτήτρια της.


Πρόκειται για την τρίτη φορά που η χελώνα -η οποία ζύγιζε μόλις 11 κιλά όταν η Χάταγουεϊ την υιοθέτησε από ένα κέντρο διάσωσης πριν εννέα χρόνια- δοκιμάζει την τύχη της στις αποδράσεις. «Δεν είχε αποδράσει ποτέ στα εννέα χρόνια που την είχαμε αλλά τώρα είναι η τρίτη φορά», είπε η ίδια σχολιάζοντας ότι μάλλον το κατοικίδιό της έχει αποκτήσει καινούργιο χόμπι.

Η Potato, που είναι μια αφρικανική χελώνα με προσδόκιμο ζωής τα 80 με 100 χρόνια, έχει καταφέρει με όλες αυτές τις περιπέτειες της, τις οποίες ανελλιπώς καταγράφει ο τοπικός τύπος να αποκτήσει πολλούς φίλους, πραγματικούς και διαδικτυακούς, αποτελώντας πλέον τη νέα μασκότ της περιοχής.


https://www.youtube.com/watch?v=EtYWVaDZQnQ

Πηγή: people.com, arkansasonline.com

Δείτε επίσης