Διεθνή

Ρωσία: Λαμπερός βασιλικός γάμος απογόνου Ρομανόφ μετά από 1 αιώνα

Η δυναστεία των Ρομάνοφ κυβέρνησε τη Ρωσία για 300 χρόνια.

wedding

Η Ρωσία σήμερα είχε τον πρώτο βασιλικό γάμο από την επανάσταση των Μπολσεβίκων το 1917, που ανέτρεψε τη μοναρχία των Ρομανόφ.

Ο Ρώσος Μέγας Δούκας Γκεόργκι Μιχαϊλοβιτς Ρομανόφ ανακοίνωσε τους αρραβώνες του με την σύντροφο του, την Ιταλίδα Ρεμπέκα Μπεταρίνι τα περασμένα Χριστούγεννα. Ο 40χρονος απόγονος της τελευταίας βασιλικής δυναστείας της Ρωσίας και η 39χρονη αντάλλαξαν όρκους αγάπης στον καθεδρικό του Αγίου Ισαάκ στην Αγία Πετρούπολη μπροστά σε πλήθος εκλεκτών καλεσμένων.


Η νύφη επέλεξε ένα εντυπωσιακό σατέν νυφικό με μακρύ μανίκι, τεράστια ουρά και πέπλο, ενώ φόρεσε μια λαμπερή διαμαντένια τιάρα στα μαλλιά τους τα οποία είχε πιασμένα σε έναν κομψό κότσο. Ο Γεώργιος Μιχαήλοβιτς, γεννήθηκε στην Ισπανία. Είναι γιος της Μεγάλης Δούκισσας, Μαρία Βλαντιμιρόβνα της Ρωσία, -την αυτοαποκαλούμενη κληρονόμο του αυτοκρατορικού θρόνου της Ρωσίας, και του συζύγου της, Μεγάλου Δούκα Μιχαήλ Παβλόβιτς της Ρωσίας. Έζησε στη Γαλλία και την Ισπανία και σήμερα ζει στη Μόσχα όπου εργάζεται πάνω σε μια σειρά φιλανθρωπικών έργων. Η Μπεταρίνι, 39 ετών, ασπάστηκε τη Ρωσική Ορθόδοξη πίστη πέρυσι και πήρε το όνομα Βικτώρια Ρομάνοβνα.


Η δυναστεία των Ρομάνοφ κυβέρνησε τη Ρωσία για 300 χρόνια πριν ο Νικόλαος Β′ παραιτηθεί το 1917, χρονιά που διαδραματίστηκε η Μπολσεβίκικη Επανάσταση και ο ρωσικός εμφύλιος πόλεμος πριν το ξεκίνημα της σοβιετικής εποχής. Ο τελευταίος τσάρος της Ρωσίας Νικόλαος Β’,, η σύζυγός του Aλίκη και τα πέντε παιδιά τους εκτελέστηκαν από τους Μπολσεβίκους τον Ιούλιο του 1918 στο κελάρι ενός σπιτιού εμπόρου στο Εκατερίνμπουργκ, μια πόλη 1.450 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας. Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία αγιοποίησε τον Νικόλαο Β′ το 2000.


Πηγή: dailymail.co.uk

Δείτε επίσης