Διεθνή

Mέρκελ: Ποιο αναφέρει σαν το μεγαλύτερο λάθος της στη διαχείριση του κορωνοϊού

Τον απολογισμό της σχετικά με την πανδημία, έκανε η Καγκελάριος

Merkel

Η Άνγκελα Μέρκελ σε συνέντευξη της σε γερμανική εφημερίδα, κάνει τον απολογισμό της και για πρώτη φορά παραδέχεται το μεγαλύτερο κυβερνητικό σφάλμα σε ότι αφορά την διαχείριση της κρίσης του κορωνοιού.

Η 67χρονη επερχόμενη Μέρκελ δεν δίστασε να πει ότι, πέρυσι τα Χριστούγεννα, η κυβέρνησή της δεν κατάφερε να προστατεύσει επαρκώς τους ηλικιωμένους και τους εργαζόμενους σε οίκους ευγηρίας. Υπήρχαν τα τεστ Covid, όπως υποστήριξε, όμως δεν έφθασαν έγκαιρα στα γηροκομεία.

Τον χειμώνα του 2020, τουλάχιστον 30.000 άνθρωποι σε γηροκομεία και δομές φροντίδας στη Γερμανία, πέθαναν από επιπλοκές της νόσου Covid.

«Ήταν η πιο αδύναμη στιγμή στην καταπολέμηση της πανδημίας», υποστηρίζει η Ανγκελα Μέρκελ, σε συνέντευξή της στη «Süddeutsche Zeitung». Μία περίοδος για την οποία, όπως λέει, είναι «ακόμα λυπημένη».

«Τα περασμένα Χριστούγεννα, όταν τα τεστ Covid ήταν ήδη διαθέσιμα και μπορούσαν να διανεμηθούν δωρεάν, παρά τις προσπάθειες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, χρειάστηκε πολύς χρόνος για να φθάσουν σε γηροκομεία και δομές φροντίδας. Επικοινώνησα προσωπικά με τους υπευθύνους, ωστόσο έφθασαν πολύ αργά στα γηροκομεία και τις μονάδες φροντίδας», τόνισε η Μέρκελ.

Δείτε επίσης