Διεθνή

«Ξεφόρτωσε» μετοχές της Tesla ο Έλον Μασκ

Έκανε δημοσκόπηση στο Twitter

ilon_mask

Μετοχές της Tesla αξίας περίπου 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων πούλησε ο Έλον Μασκ, έπειτα από δημοσκόπηση στο Twitter το περασμένο Σαββατοκύριακο, όπου ρώτησε τους 62,7 εκατομμύρια ακόλουθούς του αν θα ήταν καλό να πουλήσει το 10% των μετοχών του.

O διευθύνων σύμβουλος της αυτοκινητοβιομηχανίας πούλησε πάνω από 3,5 εκατομμύρια μετοχές αξίας άνω των 3,88 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ένα μπαράζ συναλλαγών που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη και την Τετάρτη.

Ο Μασκ είχε πωλήσει ένα ξεχωριστό πακέτο μετοχών της Tesla μέσω ενός σχεδίου που έθεσε σε κίνηση στις 14 Σεπτεμβρίου. Αυτές οι πωλήσεις ανέρχονταν σε περισσότερες από 930.000 μετοχές αξίας περίπου 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο μεγιστάνας είχε και παλαιότερα χρησιμοποιήσει αυτό το κοινωνικό δίκτυο για να δηλώσει με άκομψο τρόπο σημαντικά πράγματα για την εταιρεία του. Αυτή τη φορά η πλειονότητά όσων των ακολουθούν του απάντησαν καταφατικά – αλλά, ακόμα και αρνητικά να του απαντούσαν, ο Ίλον Μασκ είχε κληθεί να πληρώσει φόρους δισεκατομμυρίων δολαρίων και πλέον τους προσεχείς μήνες επί των οψιόν που κατέχει. Οπότε, για να τους καλύψει, θα έπρεπε να πουλήσει τμήμα του μεριδίου του στην Τesla.

Δείτε επίσης