Διεθνή

Έτοιμος για τη μεγάλη «καρέκλα» ο Όλαφ Σολτς

solts

Αναλαμβάνει καθήκοντα καγκελαρίου στη θέση της Μέρκελ

Μόλις μία «ανάσα» από την ανάληψη των καθηκόντων του καγκελάριου βρίσκεται ο Όλαφ Σολτς.

Συγκεκριμένα, οι ηγέτες του SPD, των Πρασίνων και των Ελεύθερων Δημοκρατών του FDP θα παρουσιάσουν τη συμφωνία τους για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου σήμερα στις 4 μ.μ. (ώρα Ελλάδος), σύμφωνα με πρόσκληση που διανεμήθηκε από το SPD.

Εφόσον τα τρία κόμματα οριστικοποιήσουν την συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού, ο Όλαφ Σολτς του SPD θα διαδεχτεί την Άνγκελα Μέρκελ.

Όπως ανέφερε η πρόσκληση του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, η συνέντευξη Τύπου θα ακολουθήσει τον τελικό γύρο των διαπραγματεύσεων μεταξύ των τριών κομμάτων.

Η συμφωνία τους θα έχει ως αποτέλεσμα τον σχηματισμό της πρώτης τριμερούς κυβέρνησης συνασπισμού στην Γερμανία από την δεκαετία του 1950 και θα αποκλείσει από την εξουσία τους Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές που βρίσκονταν στην εξουσία κατά τα τελευταία 16 χρόνια.

Η τριμερής συμμαχία έχει δεσμευθεί για τον εκσυγχρονισμό της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης μέσω της αναβάθμισης των υποδομών και της επιτάχυνσης των μέτρων για την προστασία του Κλίματος.
Σύμφωνα με την Bild, ο Όλαφ Σολτς θέλει μετά την γιορτή του Αγίου Νικολάου (6 Δεκεμβρίου) να γίνει Καγκελάριος.
Οι σημαντικότερες υποσχέσεις (σ.σ. του νέου κυβερνητικού προγράμματος) έχουν εν πολλοίς να κάνουν με το κλίμα, τον κατώτατο μισθό και τη στέγαση, αλλά όχι στο δημόσιο χρέος και σε αυξήσεις φόρων, αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα.

Δείτε επίσης