Διεθνή

Πέντε νεκροί από επίθεση του Ισλαμικού Κράτους σε βόρεια περιοχή του Ιράκ

tzihad

Οι τζιχαντιστές σκότωσαν τέσσερις Πεσμεργκά, κούρδους μαχητές, και έναν άμαχο

Τη ζωή τους έχασαν πέντε άνθρωποι από επίθεση τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος σε βόρεια απομακρυσμένη περιοχή του Ιράκ.

Συγκεκριμένα, οι τζιχαντιστές σκότωσαν τέσσερις Πεσμεργκά, κούρδους μαχητές, και έναν άμαχο, ενώ τραυμάτισαν άλλους έξι ανθρώπους κατά τη διάρκεια επίθεσης στο χωριό Καρά Σαλέμ.

Αξιωματικός των Πεσμεργκά υπογράμμισε ότι οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους χρησιμοποιούν τακτικές μονάδων καταδρομών, επιτίθενται συνήθως κατά τη διάρκεια της νύχτας κατά των κούρδων μαχητών.

«Αποφεύγουν να κρατούν εδάφη για πολύ (…). Στάλθηκαν περισσότερες ενισχύσεις στην περιοχή για να προληφθούν περαιτέρω επιθέσεις», ανέφερε ο αξιωματικός.

Πηγή προσκείμενη στον ιρακινό στρατό διαβεβαίωσε πως κινητοποιήθηκαν μονάδες του στην περιοχή για να βοηθήσουν τους Πεσμεργκά.

Επίσης, πηγές προσκείμενες στα ιρακινά σώματα ασφαλείας είπαν ότι οι τζιχαντιστές κατέλαβαν το χωριό Λουχάιμπαν του βόρειου Ιράκ μία ημέρα, καθώς επιτέθηκαν σε αυτό. Η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί όμως μέχρι στιγμής από τις ιρακινές αρχές.

Τα δύο χωριά βρίσκονται σε απομακρυσμένη περιοχή, τη διεκδικούν τόσο η κεντρική κυβέρνηση στη Βαγδάτη, όσο και η αυτόνομη κουρδική κυβέρνηση στην Αρμπίλ, στην οποία διαπράττονται συχνά επιθέσεις του ΙΚ. Ωστόσο είναι σπάνιο τα τελευταία χρόνια οι τζιχαντιστές να κυριεύουν κοινότητες κοντά σε κεντρικούς οδικούς άξονες, εν προκειμένω τον δρόμο που συνδέει την Αρμπίλ με την πόλη Κιρκούκ.

Δείτε επίσης