Διεθνή

Ν. Αναστασιάδης: Γεωστρατηγική και με τεράστιες προοπτικές η συνεργασία Κύπρου - Ισραήλ

anastasiadis

Συνάντηση Νίκου Αναστασιάδη και προέδρου του Ισραήλ ενόψει της τριμερούς Συνόδου Κορυφής Κύπρου - Ελλάδας - Ισραήλ

Στο Προεδρικό Μέγαρο της Ιερουσαλήμ βρέθηκε σήμερα, Τρίτη, το πρωί ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, όπου τον υποδέχθηκε ο πρόεδρος της χώρας, Isaac Herzog, με τον πρώτο να τονίζει ότι η συνεργασία των δύο χωρών είναι γεωστρατηγική και με τεράστιες προοπτικές.

Η συνάντηση έγινε ενόψει και της τριμερούς Συνόδου Κορυφής Κύπρου - Ελλάδας - Ισραήλ, που διεξάγεται σήμερα.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά την άφιξή του στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπέγραψε το Βιβλίο Επισκεπτών, στο οποίο έγραψε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

«Εκφράζω τις εγκάρδιες ευχές μου για μια επιτυχή, καρποφόρα θητεία στον 11ο Πρόεδρο του κράτους του Ισραήλ, τον καλό μου φίλο Issac και διαβεβαιώνω για τη σταθερή μου προσήλωση στη συνέχιση της συνεργασίας μας, με στόχο να φτάσουμε σε νέα επίπεδα ισχυρής συνεργασίας ανάμεσα σε Κύπρο και Ισραήλ.

Μιας συνεργασίας με γεωστρατηγική σημασία και με τεράστιες προοπτικές για τις χώρες μας, για τους λαός μας και για την περιοχή, και που εκφράζει το όραμα για την ειρήνη, τη σταθερότητα και τη συλλογική ασφάλεια».

Στο μήνυμα του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε, επίσης, στους οικογενειακούς δεσμούς που έχει ο νέος Πρόεδρος του Ισραήλ με την Κύπρο, αφού οι πρόγονοι του σχετίζονται στενά με το νησί.

Δείτε επίσης