Διεθνή

Β.Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ούν απαγορεύει το γέλιο και το κλάμα λόγω πένθους

kim jong un

Για 11 ημέρες

Απαγορεύει το γέλιο, το κλάμα και το αλκοόλ για 11 ημέρες ο Κιμ Γιονγκ Ουν στη Βόρεια Κορέα, καθώς οι πο΄΄ιτες πρέπει να θρηνήσουν για τα 10 χρόνια από τον θάνατο του πατέρα του, Κιμ Γιονγκ Ιλ.

Η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας ανακοίνωσε πως για 11 ημέρες οι πολίτες δεν θα μπορούν να δείξουν κάποιο συναίσθημα χαράς, όπως το γέλιο αλλά ούτε και να διασκεδάσουν με αλκοόλ γιατί η χώρα πρέπει να τιμήσει τον θάνατο του πρώην ηγέτη της, Κιμ Γιονγκ Ιλ.

«Κατά την περίοδο πένθους, δεν πρέπει να πιούμε αλκοόλ, να γελάσουμε ή να ασχολούμαστε με δραστηριότητες αναψυχής», δήλωσε στο Radio Free Asia (RFA) ένας κάτοικος της Βόρειας Κορέας από τη βορειοανατολική πόλη Sinuiju.

Μάλιστα, σήμερα Παρασκευή (17.12.2021) ημέρα θανάτου του Κιμ Γιονγκ Ιλ, οι Βορειοκορεάτες δεν μπορούν να πάνε ούτε για ψώνια.

Ένας κάτοικος της χώρας, όπως μεταδίδει η DailyMail, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό, ότι «στο παρελθόν όσοι άνθρωποι βρέθηκαν να καταναλώνουν αλκοόλ ή μεθυσμένοι κατά την περίοδο πένθους συνελήφθησαν και αντιμετωπίστηκαν ως εγκληματίες ιδεολογίας. Δεν τους ξαναείδαμε ποτέ».

Ενώ ο ίδιος συνέχισε «ακόμα και αν ένα μέλος της οικογένειάς σου πεθάνει κατά την περίοδο πένθους, δεν μπορείς να κλάψεις δυνατά και η σορός του θάβεται μετά το πέρας της. Προφανώς δεν μπορείς να γιορτάσεις και τα γενέθλιά σου αν πέφτουν μέσα στην περίοδο πένθους».

Δείτε επίσης