Διεθνή

Ο Πούτιν δήλωσε πως υπερασπίστηκε «σθεναρά» τα ρωσικά συμφέροντα το 2021

putin

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα πως υπερασπίστηκε "σθεναρά" τα συμφέροντα της Ρωσίας το 2021, μια χρονιά που σημαδεύτηκε από την αναζωπύρωση των εντάσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες, στις ευχές του προς τους συμπολίτες του για το Νέο Έτος.

"Υπερασπιστήκαμε σθεναρά και διαρκώς τα εθνικά μας συμφέροντα, την ασφάλεια της χώρας μας και των συμπολιτών μας", είπε ο Πούτιν στο παραδοσιακό μήνυμά του για το νέο έτος στη Ρωσία που μεταδίδεται από την τηλεόραση κάθε χρόνο στις 31 Δεκεμβρίου.

Η χώρα εκτείνεται σε 11 διαφορετικές ζώνες ώρας και οι πιο ανατολικές περιοχές της έχουν ήδη δει την ανατολή του 2022, πολύ πριν από την περιοχή της Μόσχας.

Ο Πούτιν είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον ομόλογό του των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σε ένα πλαίσιο μεγάλης έντασης γύρω από την Ουκρανία.

Το Κίεβο και οι δυτικές χώρες κατηγορούν τη Ρωσία ότι συγκέντρωσε μεγάλο αριθμό στρατευμάτων στα σύνορα με τη Ρωσία προετοιμάζοντας ενδεχομένως μια εισβολή στη γειτονική χώρα, κάτι που η Μόσχα αρνείται.

Ο Ρώσος πρόεδρος, που βρίσκεται στην εξουσία από το 1999, αναφέρθηκε επίσης στην υγειονομική κρίση που συνδέεται με την Covid-19 -- η Ρωσία είναι μία από τις πιο πληγείσες χώρες στον κόσμο, με την ανοσοποίηση να εξελίσσεται αργά.

"Αυτή η ύπουλη ασθένεια κόστισε τη ζωή σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους", είπε ο Πούτιν και πρόσθεσε πως "ο κύριος σκοπός" της κυβέρνησής του το επόμενο έτος είναι να "βελτιώσει την ευημερία και την ποιότητα ζωής του πληθυσμού".

Δείτε επίσης