Διεθνή

Διεθνή ΜΜΕ: Αποτελεσματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στους 60+ στην Ελλάδα

emvoliastiko-kentro-7

Το πρακτορείο Bloomberg αναφέρει ότι προτού ανακοινωθούν οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί, περίπου 520.000 ηλικιωμένοι στην Ελλάδα δεν είχαν εμβολιαστεί.

Αποτελεσματικό χαρακτήρισαν τα διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στην Ελλάδα, ενώ όπως έγινε γνωστό προ ημέρων, μετά την επιβολή του μέτρου, το 90% των πολιτών του συγκεκριμένου ηλικιακού γκρουπ έχει κάνει έστω την πρώτη δόση του εμβολίου.

Ειδικότερα, τα δημοσιεύματα υπογραμμίζουν την αύξηση των εμβολιασμών που επιτεύχθηκε από τη στιγμή που εξαγγέλθηκε η εφαρμογή του μέτρου. Παράλληλα, τονίζουν ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη που εφαρμόζει στην πράξη το μέτρο, ενώ ακολούθησαν Αυστρία και Ιταλία.

Το πρακτορείο Bloomberg αναφέρει ότι προτού ανακοινωθούν οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, περίπου 520.000 ηλικιωμένοι στην Ελλάδα δεν είχαν εμβολιαστεί. Έκτοτε, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας, σχεδόν 220.000 πολίτες, άνω των 60 ετών, έχουν εμβολιαστεί.


Από τη μεριά του, το βρετανικό ITV σχολίασε ότι την ώρα που οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις μελετούν επιπλέον μέτρα για την ενίσχυση των εμβολιασμών «η Ελλάδα γίνεται η πρώτη χώρα που εφαρμόζει στην πράξη τον υποχρεωτικό εμβολιασμό».


Το ITV ανέφερε ότι «η Ελλάδα μπορεί να είναι η πρώτη αλλά σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία. Η Αυστρία και η Ιταλία θα έχουν και οι δύο, μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, παρόμοιους κανόνες, και άλλες χώρες παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις».

Η γερμανική Bild εκτιμά ότι «πολλοί φαίνεται πως τώρα θα προχωρήσουν στον εμβολιασμό για να αποφύγουν το σχετικό πρόστιμο», σημειώνοντας παράλληλα τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης «ότι εννέα στους δέκα θανάτους από κορωνοϊό αφορούν την ηλικιακή ομάδα άνω των 60 ετών». Η γερμανική εφημερίδα δεν παραλείπει πάντως να αναφερθεί στις διαμαρτυρίες κατά της κυβέρνησης από όσους ηλικιωμένους αντιτίθεται στον υποχρεωτικό εμβολιασμό.


Η ιστοσελίδα Euractiv εστίασε στην εφαρμογή - από σήμερα - της απόφασης επιβολής προστίμου ύψους 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους Έλληνες πολίτες άνω των 60.

Δείτε επίσης