Διεθνή

Ρ. Μετσόλα: Δεν μπορούμε να είμαστε ενωμένοι όσο η Κύπρος είναι διαιρεμένη

roberta

«Να βοηθήσουμε να δοθεί τέλος στη διαίρεση της τελευταίας διαιρεμένης χώρας της ΕΕ, την Κύπρο», δήλωσε η νέα πρόεδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Την ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού, υπό την αιγίδα του σχεδίου του ΟΗΕ, τόνισε η Ρομπέρτα Μετσόλα, κατά την ομιλία της αμέσως μετά την εκλογή της. «Δεν μπορούμε ποτέ να είμαστε πραγματικά ενωμένοι όσο η Κύπρος παραμένει διαιρεμένη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η νέα πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σημείωσε: «Η Ευρώπη έχει μια κληρονομιά πολέμου, αλλά και θεραπείας. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή την εμπειρία για να βοηθήσουμε τις προσπάθειες για το τέλος στη διαίρεση στην τελευταία διαιρεμένη χώρα της ΕΕ - την Κύπρο - υπό την αιγίδα του σχεδίου του ΟΗΕ. Δεν μπορούμε ποτέ να είμαστε πραγματικά ενωμένοι όσο η Κύπρος παραμένει διαιρεμένη» συμπλήρωσε.

Ποια είναι η Ρομπέρτα Μετσόλα


Ο λόγος για μία φιλόδοξη, εργασιομανή γυναίκα, με τέσσερα παιδιά, που είναι μέλος του ΕΛΚ. Είναι πολέμια των αμβλώσεων και υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ.

Είναι πρώην δικηγόρος και απόφοιτος του College of Europe και υπηρέτησε ως νομική ακόλουθος στο γραφείο της Μάλτας στην ΕΕ από το 2004 μέχρι το 2012 και ως νομική σύμβουλος της Κάθριν Άστον, πρώην εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας, ενώ μιλά άπταιστα ιταλικά και γαλλικά.

Παντρεμένη από το 2005 με τον Φινλανδό Ούκο Μετσόλα απέκτησε μαζί του τέσσερις γιους ηλικίας από 14 έως τεσσάρων ετών, τον Λούκα, τον Άλεκ, τον Μαρκ και τον Κρίστιαν. Λάτρης της γνωστής σειράς κινουμένων σχεδίων «Τομ και Τζέρι» η Μετσόλα αγωνίζεται καθημερινά για να πείσει τους γιους της να μην στρογγυλοκάθονται μπροστά στη μικρή οθόνη. Η ίδια δηλώνει άνθρωπος της δράσης, των έργων, αφού οι γονείς της της έμαθαν να αγωνίζεται για ό,τι θέλει να αλλάξει στη βάση του συνθήματος: «αντί να καταριέσαι το σκοτάδι, άναψε ένα φως όπου μπορείς».

Η Μετσόλα έχει τη φήμη εργασιομανούς πολιτικού, ενώ στις Βρυξέλλες γίνεται λόγος για τις φιλοδοξίες της, που σύμφωνα με ορισμένους φθάνουν μέχρι τη διεκδίκηση της προεδρίας της Κομισιόν μελλοντικά.

Δείτε επίσης