Διεθνή

Ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων στη Ρωσία για δεύτερη σερί μέρα

rosia

Το προηγούμενο 24ωρο βεβαιώθηκαν στη Ρωσία πάνω από 57.200 κρούσματα

Ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού κατέγραψε η Ρωσία για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, καθώς το ιδιαίτερα μεταδοτικό παραλλαγμένο στέλεχος «Όμικρον» κάνει την επέλασή του σε όλη τη χώρα.

Ειδικότερα, η Ρωσία κατέγραψε το προηγούμενο 24ωρο 57.212 κρούσματα, απόλυτο ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Το ίδιο διάστημα ακόμη 681 ασθενείς υπέκυψαν λόγω επιπλοκών της Covid-19. Ο αριθμός των κρουσμάτων παρουσιάζει μεγάλη άνοδο τις τελευταίες ημέρες, εγείροντας φόβους για ένα νέο ιδιαίτερα σφοδρό κύμα της επιδημίας.

Στη Μόσχα, επίκεντρο της πανδημίας, εντοπίστηκαν το προηγούμενο 24ωρο 16.094 νέα κρούσματα, ρεκόρ για τρίτη ημέρα. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε προειδοποιήσει την προηγούμενη εβδομάδα ότι η χώρα του έχει δύο εβδομάδες για να προετοιμαστεί προτού πληγεί από το νέο στέλεχος «Όμικρον» του κορωνοϊού, ζητώντας να αυξηθούν τα διαγνωστικά τεστ και ο εμβολιασμός.

Η Ρωσία έχει μόλις αρχίσει να εξέρχεται από ένα ιδιαίτερα φονικό κύμα που οφειλόταν στο στέλεχος Δέλτα. Οι επίσημοι αριθμοί της κυβέρνησης κάνουν λόγο για 325.433 θανάτους από Covid-19, όμως η στατιστική υπηρεσία Rosstat ανέφερε περισσότερους από 600.000 νεκρούς ως τα τέλη Νοεμβρίου.

Εξάλλου, οι ρωσικές Αρχές εξακολουθούν να δυσκολεύονται να πείσουν τους Ρώσους να εμβολιαστούν κατά της covid-19, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν διαθέσιμα πολλά εγχώριας παρασκευής εμβόλια. Λίγο λιγότερο από το 50% των Ρώσων έχει ανοσοποιηθεί μέχρι στιγμής.

Δείτε επίσης