Διεθνή

Ο Β. Ζελένσκι τόνισε στον Εμ. Μακρόν ότι ο διάλογος με τη Μόσχα πρέπει να συνεχιστεί

Ο Β. Ζελένσκι τόνισε στον Εμ. Μακρόν ότι ο διάλογος με τη Μόσχα πρέπει να συνεχιστεί

«Όσο οι διπλωματικές προσπάθειες συνεχίζονται, η πιθανότητα περαιτέρω κλιμάκωσης μειώνεται»

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Εμανουέλ Μακρόν, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι τόνισε ότι οι εντατικές διαβουλεύσεις έχουν μειώσει τον κίνδυνο κλιμάκωσης της κρίσης ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία.

Ειδικότερα, ο Ουκρανός πρόεδρος είπε: «Είχα μία συζήτηση με τον φίλο και αξιόπιστο εταίρο της Ουκρανίας, τον Εμανουέλ Μακρόν. Είμαστε ικανοποιημένοι από την επανέναρξη των εργασιών του σχήματος της Νορμανδίας, ένα από τα βήματα που έχουν γίνει για να επικρατήσει η ειρήνη.

Εφόσον οι συνθήκες είναι ευνοϊκές για διάλογο, ο χρόνος πρέπει να γεμίσει από συναντήσεις και διαβουλεύσεις. Όσο οι διπλωματικές προσπάθειες συνεχίζονται, η πιθανότητα περαιτέρω κλιμάκωσης μειώνεται».


Από το γραφείο της γαλλικής προεδρίας έγινε γνωστό ότι ο Εμανουέλ Μακρόν επαναβεβαίωσε την πλήρη αλληλεγγύη της Γαλλίας στην Ουκρανία.

Μακρόν και Ζελένσκι συμφώνησαν να συνεχίσουν τις προσπάθειες με στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης και να συνεργαστούν στο πλαίσιο του σχήματος της Νορμανδίας για την εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ.

Ο πρόεδρος Μακρόν επανέλαβε επίσης την αποφασιστικότητά του για τη διατήρηση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, αναφέρει το Ελιζέ.

Δείτε επίσης