Διεθνή

Τουλάχιστον 18 νεκροί από τις βροχοπτώσεις στη Βραζιλία

sao_paolo

Προκλήθηκαν κατολισθήσεις από τις ισχυρές βροχοπτώσεις

Τη ζωή τους έχασαν τουλάχιστον 18 άνθρωποι, λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων που έπληξαν από την Παρασκευή ως χθες, Κυριακή, την πολιτεία Σαo Πάολο, στη νοτιοανατολική Βραζιλία, προκαλώντας κατολισθήσεις, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

«Από την Παρασκευή, οι πλημμύρες προκάλεσαν 18 θανάτους, συμπεριλαμβανομένων επτά παιδιών, και εκτόπισαν κάπου 500 οικογένειες», ανέφερε το γραφείο του κυβερνήτη του Σάο Πάολο σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Ο κυβερνήτης Ζουάου Ντόρια ανακοίνωσε πως θα εκταμιευθεί ποσό 15 εκατ. reais (2,4 εκατ. ευρώ) για να προσφερθεί βοήθεια στις 10 πόλεις που πλήττονται περισσότερο στην πολυπληθέστερη πολιτεία της Βραζιλίας.

Από την έναρξη της περιόδου των βροχών, τον Οκτώβριο, η Βραζιλία έχει υποστεί εκτεταμένες καταστροφές, ειδικά στην πολιτεία Μπαΐα (βορειοανατολικά), όπου ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων έχει φθάσει τους 24 νεκρούς, καθώς και στην πολιτεία Μίνας Ζεράις (νοτιοανατολικά), όπου έχουν καταμετρηθεί τουλάχιστον 19 θάνατοι και έχουν εκτοπιστεί χιλιάδες κάτοικοι.

Δείτε επίσης