Διεθνή

Στο «κόκκινο» για πιθανό χτύπημα σε πυρηνικό σταθμό - 20 ρωσικά ελικόπτερα πάνω από την περιοχή

Στους δρόμους οι εργαζόμενοι για να μπλοκάρουν την προσέγγιση ρωσικών δυνάμεων. Πρόκειται για το ένα από τα 10 μεγαλύτερα πυρηνικά εργοστάσια στον κόσμο.

pirinika_oukrania_rwsia_art

Καμπανάκι για «χτύπημα» σε πυρηνικό σταθμό χτυπά Ουκρανός αξιωματούχος.

Ειδικότερα, ο Αντόν Χεραστσένκο, σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας, με ανάρτησή του στα social media, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και μιλά για μία καταστροφική κίνηση από πλευράς της Ρωσίας, η οποία ενδέχεται να πλήξει την Ουκρανία.

Όπως ανέφερε σε post του στο Telegram ο Χεραστσένκο, έχουν ειδοποιηθεί από την Ουκρανική Εθνοφρουρά ότι περίπου 20 ελικόπτερα του κατακτητή με αλεξιπτωτιστές πέταξαν από την περιοχή Μικολάιβ προς την πόλη Βοζνεσένκ, όπου βρίσκεται ο πυρηνικός σταθμός παραγωγής ενέργειας Γιουζνουκραΐνσκ.

«Μπορεί να πραγματοποιηθεί επίθεση με στόχο τον πυρηνικό σταθμό. Η Εθνοφρουρά είναι έτοιμη να πολεμήσει!» γράφει στην ανάρτησή του ο Χεραστσένκο.

Την ίδια στιγμή, ουκρανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι κάτοικοι του Ενερχοντάρ, της πόλης που βρίσκεται κοντά στο πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, και εργαζόμενοι της μονάδας παραγωγής ενέργειας έχουν κατέβει στους δρόμους με την πρόθεση να μπλοκάρουν την προσέγγιση ρωσικών δυνάμεων.

Ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια είναι το μεγαλύτερο πυρηνικό εργοστάσιο της Ευρώπης και ένα από τα 10 μεγαλύτερα στον κόσμο.

Δείτε επίσης