Ελλάδα

Σχολεία: Μέρα παρά μέρα θα πηγαίνουν οι μαθητές - Θα βρίσκονται 15 σε κάθε αίθουσα

Εξετάζεται το ενδεχόμενο να λαμβάνονται οι απουσίες των μαθητών, χωρίς ωστόσο να προσμετρώνται

Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου στις 18:00 από το Υπουργείο Υγείας, με τον Σωτήρη Τσιόδρα και τον Νίκο Χαρδαλιά, θα συμμετάσχει η Νίκη Κεραμέως, η οποία θα ανακοινώσει τον τρόπο που θα επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία.

Όπως είναι ήδη γνωστό, τα σχολεία θα ανοίξουν στις 11 Μαΐου για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου, ενώ μία εβδομάδα αργότερα θα ανοίξουν και οι υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου και το Γυμνάσιο

Όσον αφορά στα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία ίσως ανοίξουν μετά την 1η Ιουνίου, αν φυσικά το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Αναφορικά με τα φροντιστήρια, αυτά αναμένεται να ανοίξουν για τους υποψήφιους των Πανελλαδικών με ισχυρή σύσταση για τηλεκπαίδευση.

Για τους μαθητές της Α’ και της Β’ Λυκείου, όπως για τους μαθητές των Γυμνασίων, τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών θα λειτουργούν από τις 18 Μαΐου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιστροφή των μαθητών του Γυμνασίου όσο και του Λυκείου σε αυτά θα είναι προαιρετική, δεδομένου ότι οι αρμόδιοι κατανοούν το γεγονός ότι πολλοί γονείς ανησυχούν να στείλουν τα παιδιά τους στις αίθουσες, λόγω του κορωνοϊού.

Πάντως, ο Πρωθυπουργός επεσήμανε στο διάγγελμά του ότι θα δίνεται και η δυνατότητα για εξ αποστάσεως εκπαίδευση για παιδιά που για ειδικούς λόγους απαγορεύεται διά ροπάλου να είναι στη τάξη.

Οι διευθυντές θα καταγράψουν πόσοι μαθητές θα επιστρέψουν και με βάση τα στοιχεία που θα συγκεντρώσουν θα κάνουν και την κατανομή, ούτως ώστε ο αριθμός των ατόμων ανά αίθουσα να μην υπερβαίνει τους 15.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μισοί μαθητές θα προσέρχονται στα σχολεία Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή και οι υπόλοιποι μισοί Τρίτη και Πέμπτη.

Να σημειωθεί ότι το εν λόγω σύστημα αυτό λειτουργεί αντίστροφα για κάθε ομάδα την επόμενη εβδομάδα. Εξετάζεται, επίσης, το ενδεχόμενο να λαμβάνονται οι απουσίες των μαθητών, χωρίς ωστόσο να προσμετρώνται.

Αναφορικά με τις πανελλήνιες, στόχος του Υπουργείου είναι να αρχίσουν γύρω στις 20 Ιουνίου και να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούλιο.

Όπως τόνισε η κα Κεραμέως θα υπάρξει η δυνατότητα για επαναληπτικές εξετάσεις για παιδιά που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

Δείτε επίσης