Ελλάδα

Άρειος Πάγος: Παρέμβαση για πρόωρη αποφυλάκιση παιδεραστή του Ρεθύμνου!

Ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω για κατάχρηση σε ασέλγεια σε βάρος τριών ανηλίκων

άρειος πάγος

Την υπόθεση της αποφυλάκισης του παιδεραστή του Ρεθύμνου εξετάζει η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Το εν λόγω πρόσωπο αποφυλακίστηκε στις 22 Απριλίου, έπειτα από 8 χρόνια και 5 μήνες φυλάκισης

Ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια κάθειρξη. Από αυτά, εκτιτέα, βάσει νόμου, είναι τα 25 έτη για παιδεραστία 36 παιδιών!

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας, ζήτησε τη διαβίβαση της δικογραφίας και το βούλευμα της αποφυλάκισης του κατηγορούμενου.

Ήδη έχουν αρχίσει οι διαδικασίες για να διαπιστωθεί αν χωρεί άσκηση ένδικου μέσου κατά του επίμαχου βουλεύματος.

Πάντως, σύμφωνα με όσα προβλέπονται από τον νόμο, στο συγκεκριμένο στάδιο μπορεί μέσα σε έναν μήνα να ασκήσει έφεση ο εισαγγελέας. Σε διαφορετική περίπτωση δύναται να ασκήσει αναίρεση ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω στο Ρέθυμνο, τον Δεκέμβριο του 2011 για κατάχρηση σε ασέλγεια εις βάρος τριών ανηλίκων.

Δύο χρόνια αργότερα, καταδικάστηκε για τις πράξεις του, κατάχρηση σε ασέλγεια και απόπειρα κατάχρησης, εις βάρος 36 παιδιών.

Το 2016 το Εφετείο του επέβαλε ακριβώς την ίδια ποινή, αφού για τα εγκλήματα αυτά δεν προβλέπεται ισόβια κάθειρξη.

Όπως προαναφέρθηκε, ο κατηγορούμενος πήρε αποφυλακιστήριο από τις φυλακές των Γρεβενών στις 22 Απριλίου, ενώ είχε εκτίσει 8 χρόνια και 5 μήνες κάθειρξης, από τα συνολικά 25 έτη που προβλέπονται ως ανώτατη εκτιτέα ποινή, δηλαδή τα δύο πέμπτα της συνολικής του ποινής.

Σύμφωνα με την πρόταση του διευθυντή του τελευταίου σωφρονιστικού ιδρύματος, είχε συμπληρώσει τα απαιτούμενα χρόνια.

Επίσης, είχε επιδείξει καλή συμπεριφορά, χωρίς παραπτώματα εντός του ιδρύματος, ενώ είχε συμπληρώσει 1.300 μεροκάματα στο κυλικείο των φυλακών.

Όπως αναφέρουν Μέσα της Κρήτης, ο δήλωσε τόπο διαμονής τη Θεσσαλονίκη.

Δεν του επιτρέπεται να απομακρυνθεί και υποχρεούται να εμφανίζεται κάθε μήνα στο τοπικό αστυνομικό τμήμα. Βάσει της απόφασης, δεν δύναται να εμφανιστεί στο Ρέθυμνο.

Δείτε επίσης