Ελλάδα

Επίθεση με βιτριόλι: Κάμερα κατέγραψε τη γυναίκα που επιτέθηκε στην 34χρονη

Το περιστατικό σημειώθηκε πριν από μία εβδομάδα στην Καλλιθέα

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η οποία επικαλέστηκε αποκλειστικές πληροφορίες, κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη μαυροντμένη γυναίκα να φτάνει στην Καλλιθέα λίγα λεπτά πριν από την επίθεση με βιτριόλι, να κατεβαίνει από το όχημα και να κατευθύνεται προς το κτίριο όπου έλαβε χώρα η επίθεση.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η εικόνα από την κάμερα δεν είναι τόσο καθαρή ώστε να διακρίνονται τα χαρακτηριστικά του προσώπου της γυναίκας που επιτέθηκε με οξύ στην 34χρονη, προκαλώντας της σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο και το σώμα, ενώ η δράστις φέρεται να φορούσε μάσκα και σκούφο. Ωστόσο, οι Αρχές ελπίζουν πως με επεξεργασία θα μπορέσουν να ανασυνθέσουν το πρόσωπο της γυναίκας ώστε να βοηθήσουν το θύμα να θυμηθεί.

Το ρεπορτάζ της ΕΡΤ ανέφερε επίσης ότι στο επίκεντρο των αρχών έχει μπει και η διαδρομή του οχήματος της γυναίκας που επιτέθηκε στην άτυχη 34χρονη, καθώς προσπαθούν επίσης να εντοπίσουν και από που ξεκίνησε. Τέλος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η δράστις φαίνεται να έκανε σημαντικά λάθη τόσο στη διαδρομή όσο και κατά την επίθεση. Αυτά έχουν τεθεί στο μικροσκόπιο προκειμένου να δώσουν περισσότερες πληροφορίες που θα οδηγήσουν τις αρχές στην άκρη του νήματος της υπόθεσης.

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται στην υπόθεση της βάρβαρης επίθεσης κατά της νεαρής κοπέλας από την Αμφιλοχία είχαν χθες συνολικά τρεις επαφές μαζί της. Σ' αυτές, η 34χρονη προσπάθησε να ανακαλέσει από τη μνήμη της επιπλέον στοιχεία που ίσως «ξεκλειδώσουν» το επόμενο βήμα των ερευνών. Μεταξύ άλλων, χθες η νεαρή κοπέλα αναφέρθηκε ένα περιστατικό που εκτυλίχθηκε στην επιχείρηση που εργάζεται πριν από πέντε περίπου μήνες, ωστόσο όπως όλα δείχνουν δεν φαίνεται να συνδέεται με την επίθεση που δέχθηκε επί της οδού Θησέως.

«Μία εργαζόμενη είχε κάνει σκηνή σε ένα στέλεχος της επιχείρησης για προσωπικούς λόγους. Αυτό έγινε πριν από περίπου πέντε μήνες. Ήμουν μάρτυρας σε αυτό το περιστατικό. Ήμουν παρούσα στον χώρο. Δεν ξέρω αν αυτό σχετίζεται με την επίθεση εναντίον μου. Απλά το λέω γιατί το θυμήθηκα». Αυτά ήταν τα λόγια της 34χρονης στους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας και Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν την εν λόγω γυναίκα η οποία επιβεβαίωσε το συμβάν, της πήραν κατάθεση, ωστόσο όπως προαναφέρθηκε δεν φαίνεται να σχετίζεται με την υπόθεση. Τόνισε πως η αντιπαράθεση ήταν για άλλο λόγο και δεν σχετιζόταν με την 34χρονη, την οποία μάλιστα δεν θυμάται ότι βρισκόταν στον χώρο.

Την ίδια ώρα, ο δικηγόρος της 34χρονης κ. Απόστολος Λύτρας επιχείρησε να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς εννοούσε η πελάτισσά του, όταν αναφέρεται σε επαγγελματικό περιβάλλον: «Αυτό που είπε η κοπέλα είναι το εξής, να σας το πω με απλά λόγια, τι ήθελε να πει και τι είπε. Είπε μην ασχολείστε με την προσωπική μου ζωή, στους αστυνομικούς, δεν φοβάμαι κάτι από εκεί. Να δούμε είπε κάτι άλλο αν υπάρχει. Και μάλιστα το μυαλό της πήγε μήπως κάποια είχε εμμονή μαζί της… Εάν βρίσκονταν κάποια στοιχεία θεωρώ ότι θα είχαμε φτάσει στην δράστιδα του εγκλήματος, όσο περνάνε οι μέρες, δεν ξέρω, προβληματίζομαι».

Οι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας από την ημέρα της επίθεσης με το βιτριόλι μέχρι και σήμερα, έχουν συλλέξει 15-20 βίντεο από κάμερες ασφαλείας που μπορεί να έχουν καταγράψει τις κινήσεις της μαυροφορεμένης γυναίκας και κυρίως την προσέγγιση ή διαφυγή της με κάποιο όχημα. Την ίδια ώρα, αναμένουν την μερική ανάρρωση της άτυχης γυναίκας προκειμένου να πάρουν μία ολοκληρωμένη κατάθεση, προκειμένου να ρωτήσουν συγκεκριμένα πράγματα που ενδεχομένως θα τους βοηθούσαν στην πορεία των ερευνών.

Εκτιμάται ότι όταν βελτιωθεί η κατάστασή της και ξεπεράσει το αρχικό σοκ, ίσως, μπορέσει να θυμηθεί περισσότερα και να δώσει κάποια στοιχεία που πιθανόν να βοηθήσουν στον εντοπισμό και τη σύλληψη της μαυφορεμένης δράστιδας.

Δείτε επίσης