Ελλάδα

Διανομή γευμάτων σε ευπαθείς ομάδες του Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη

«Η πανδημία έγινε το έναυσμα για να τονωθεί η κοινωνική αλληλεγγύη»

ÁÑÃÏÓ- 250 ãåýìáôá êáèçìåñéíÜ êáô´ïßêïí äéáíïìÞ áðü ôçí êïéíùíéêÞ ìÝñéìíá ôïõ äÞìïõ ¶ñãïõò- Ìõêçíþí. (Eurokinissi)

Τη διανομή έτοιμων γευμάτων σε ευπαθείς ομάδες συνεχίζει ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη. Συγκεκριμένα, 500 δικαιούχοι παραλαμβάνουν καθημερινά φαγητό, στο πλαίσιο προγράμματος της Περιφέρειας Αττικής για τις ευπαθείς ομάδες των Δήμων και με τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών.

Παράλληλα, ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη παρέχει γεύματα σε 150 δικαιούχους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» ενώ σύντομα θα ξεκινήσει και η διανομή τροφίμων σε δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ από την Περιφέρεια Αττικής.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης, σε σχετικές δηλώσεις ανέφερε: «Είναι συγκινητικό και ελπιδοφόρο το γεγονός, ότι σ' αυτό το κάλεσμα ανθρωπιάς, εκτός από τους εργαζόμενους των κοινωνικών δομών του δήμου μας, συμμετέχουν και εθελοντές, βάζοντας στην άκρη κάθε φόβο και δισταγμό.

Τηρώντας τους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής μεγαλώνουμε καθημερινά αυτό το μοίρασμα αγάπης. Η παρουσία του κορονοϊού κατάφερε να κινητοποιήσει σύνολα ανθρώπων με ενσυναίσθηση και με στόχο την κοινωνική προσφορά. Σε μια εποχή που η εσωστρέφεια και ο κοινωνικός κατακερματισμός είχαν τραυματίσει την κοινωνική συνοχή, η πανδημία έγινε το έναυσμα για να τονωθεί η κοινωνική αλληλεγγύη».

Κλείνοντας, ο κ. Ιωακειμίδης τόνισε: «Ως δημοτική αρχή θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε διεξόδους στους περισσότερο αποκλεισμένους συνανθρώπους, ανοίγοντας μεγαλύτερα πεδία κοινωνικής δράσης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης