Ελλάδα

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις καθαρισμού κοινόχρηστων χώρων από τον Δήμο Πειραιά (vid)

«Διατηρούμε την πόλη μας καθαρή και αντιμετωπίζουμε, στο μέτρο του εφικτού, τα φαινόμενα κατάληψης των κοινόχρηστων χώρων, δήλωσε ο Γιάννης Μώραλης

Στον καθαρισμό κοινόχρηστων χώρων της πόλης του Πειραιά προχώρησαν με συντονισμένες ενέργειες, αυτές τις ημέρες, η Δημοτική Αστυνομία και η υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου.

Συγκεκριμένα, απομακρύνθηκαν από τον περιβάλλοντα χώρο του Πύργου, από τις οδούς Αλιπέδου, Ηροδότου και από την οδό Μαυρογένους στα Καμίνια, διαφόρων ειδών αντικείμενα που είχαν τοποθετηθεί αυθαιρέτως από πολίτες, ενώ στη συνέχεια, καθαρίστηκαν και πλύθηκαν τα πεζοδρόμια.

Σημειώνεται, ότι η Δημοτική Αστυνομία απομάκρυνε άτομα που είχαν καταλάβει παράνομα αυτούς τους χώρους, ενώ στην περιοχή των Καμινίων συνέβαλε στην επιχείρηση δύναμη της ΕΛΑΣ.

Ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε ότι οι ενέργειες αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο της συνολικότερης προσπάθειας του Δήμου Πειραιά για την απελευθέρωση δημόσιων χώρων, τη διατήρηση της καθαριότητας στην πόλη και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Στη συνέχεια ο κ. Μώραλης ανέφερε: «Η Δημοτική Αστυνομία και η Υπηρεσία Καθαριότητας επιχειρούν από κοινού σε σημεία που χρήζουν παρέμβασης, καθώς αποτελούν εστίες μόλυνσης, απειλώντας τη δημόσια υγεία. Στόχος αυτών των ενεργειών, είναι να διατηρούμε την πόλη μας καθαρή και να αντιμετωπίσουμε, στο μέτρο του εφικτού, τα φαινόμενα κατάληψης των κοινόχρηστων χώρων του Πειραιά. Θα συνεχίσουμε να παρεμβαίνουμε όπου χρειάζεται, προκειμένου να αποδίδονται οι δημόσιοι χώροι στους δημότες, στους οποίους και ανήκουν», ανέφερε ο Δήμαρχος Πειραιά.

O αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Παναγιώτης Ρέππας, σε δήλωσή του υπογράμμισε, ότι η διεύθυνση Καθαριότητας βρίσκεται καθημερινά στον δρόμο και υλοποιεί εργασίες σε σημεία που κρίνονται απαραίτητες οι παρεμβάσεις αυτές, λέγοντας πως «οφείλουμε να αποδώσουμε καθαρούς τους κοινόχρηστους χώρους στους πολίτες του Πειραιά», ενώ επεσήμανε πως η υπηρεσία Καθαριότητας θα παρέμβει ξανά, εάν χρειαστεί.

Ο Γιάννης Μώραλης ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook το παρακάτω βίντεο:


https://www.facebook.com/YiannisMoralis/videos/247964806308102/

Δείτε επίσης