Ελλάδα

Καμία αναδρομική χρέωση των Δήμων για τα απορρίμματα που έστειλαν στη Φυλή το 2019 και 2020

Κάθε τόνος βιοαπόβλητων ή φυτικών απορριμμάτων προς τη Φυλή, θα τιμολογείται με το 50% του κόστους που ισχύει για τα σύμμικτα απορρίμματα

ÐÑÏËÇÐÔÉÊÇ ÁÐÏËÕÌÁÍÓÇ ÁÐÏ ÔÏÍ ÄÇÌÏ ÆÙÃÑÁÖÏÕ(EUROKINISSI/ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

Δεν θα πληρώσει κανένας Δήμος αναδρομικά για τα απορρίμματα που έστειλε στη Φυλή το 2019 και το 2020 ενώ το νέο σχέδιο τιμολόγησης του ΕΔΣΝΑ θα έχει ισχύ από 1-1-2021, τονίζεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής με αφορμή δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» περί αυξημένης κοστολόγησης στη διαχείριση των απορριμμάτων.

Αναφορικά με το νέο σχέδιο κανονισμού τιμολόγησης, η Περιφέρεια σημειώνει ότι κανένας δήμος δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν ενημερώθηκε έγκαιρα. Όλοι οι Δήμοι έλαβαν το σχέδιο του Κανονισμού στις 14 Απριλίου και ουδείς εξέφρασε στο διάστημα του ενός μήνα που δόθηκε διορία, την παραμικρή αντίθεση.

Επισημαίνεται ότι η Περιφέρεια υιοθέτησε πολιτική οικονομικής επιβράβευσης των δήμων που μειώνουν τα σύμμεικτα απορρίμματα και κάνουν ανακύκλωση και διαλογή στην πηγή.

Συγκεκριμένα κάθε τόνος βιοαπόβλητων ή φυτικών απορριμμάτων προς τη Φυλή, θα τιμολογείται με το 50% του κόστους που ισχύει για τα σύμμικτα απορρίμματα.

Τέλος γίνεται αναφορά στην στήριξη της Περιφέρειας προς τους δήμους για να δημιουργήσουν ένα αποτελεσματικό σύστημα διαλογής στην πηγή των βιοαποβλήτων.

Να μειώσουν την ποσότητα των σύμμεικτων απορριμμάτων που στέλνουν στη Φυλή και να πληρώνουν ακόμη λιγότερα χρήματα.

Μέχρι στιγμής έχουν προμηθευτεί 80 νέα απορριμματοφόρα και 9.000 καφέ κάδους, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το πρόγραμμα για την ενίσχυση της ανακύκλωσης που υλοποιεί η Περιφέρεια στο πλαίσιο του ομώνυμου έτους που διανύουμε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης