Ελλάδα

Ξάνθη: Ξεκινούν μαζικά τεστ κορωνοϊού άμεσα

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πολιτική Προστασία και τον ΕΟΔΥ με τα συνεχή κρούσματα

ÅÍÇÌÅÑÙÓÇ ÁÐÏ ÔÏÍ ÕÖ. ÐÏËÉÔÉÊÇÓ ÐÑÏÓÔÁÓÉÁÓ Í. ×ÁÑÄÁËÉÁ ÊÁÉ ÔÏÍ ÊÁÈÇÃÇÔÇ ÓÙÔ. ÔÓÉÏÄÑÁ ÃÉÁ ÔÇÍ ÅÎÅËÉÎÇ ÔÇÓ ÐÁÍÄÇÌÉÁÓ ÔÏÕ ÊÏÑÏÍÏÚÏÕ(EUROKINISSI/POOL ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁËÅÎÁÍÄÑÏÓ ÂËÁ×ÏÓ)

Από σήμερα Πέμπτη, 4 Ιουνίου, ενεργοποιείται ειδικό σχέδιο για την εξάλειψη των συνεχών κρουσμάτων κορωνοϊού στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, με εκατοντάδες μοριακούς ελέγχους στους κατοίκους όλων των Δήμων της περιοχής, έως το Σάββατο 6 Ιουνίου.

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, είχε έκτακτη τηλεδιάσκεψη με τον Καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα, τον Πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Παναγιώτη Αρκουμανέα, τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστο Μέτιο, τον Δήμαρχο Ξάνθης, Μανώλη Τσέπελη και τον Δήμαρχο Μύκης, Ντελή Χουσεΐν Ριτβάν, αποφάσισαν την άμεση ενεργοποίηση του σχεδίου και του προγράμματος λήψης δειγμάτων σε διάφορα σημεία στους Δήμους της Ξάνθης.

Συγκεκριμένα την Πέμπτη 4 Ιουνίου από τις 12:00 έως τις 20:00 και την Παρασκευή 5 Ιουνίου από τις 09:00 έως τις 19:00 θα γίνουν δειγματοληπτικοί έλεγχοι στον Εχίνο, στο Κέντρο Υγείας όπου θα υπάρχουν 3 συνεργεία. Στη Μύκη, σττο Αγροτικό Ιατρείο όπου θα υπάρχει 1 συνεργείο. Στην Πάχνη στο Αγροτικό Ιατρείο όπου θα υπάρχει 1 συνεργείο. Στη Ξάνθη μπροστά στο Δημοτικό Αμφιθέατρο, απέναντι από τη Νομαρχία όπου θα υπάρχουν 2 συνεργεία και στο συνοικισμό Κυψέλης, στο πάρκο απέναντι από το Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος όπου θα υπάρχουν 2 συνεργεία.

Την Παρασκευή, από τις 09.00 έως τις 19.00 θα γίνουν έλεγχοι και στις Σάτρες, στην Κοινότητα Σατρώνο που θα υπάρχει 1 συνεργείο. Στη Σμίνθη στο Αγροτικό Ιατρείο θα υπάρχει 1 συνεργείο. Στον Κένταυρο, στο Αγροτικό Ιατρείο όπου θα υπάρχει 1 συνεργείο. Στα Κιμμέρια, στην Κοινότητα Κιμμερίων θα υπάρχει 1 συνεργείο. Στο Σέλερο, στο Αγροτικό Ιατρείο θα υπάρχει 1 συνεργείο και στον Εύλαλο, στο Αγροτικό Ιατρείο, απέναντι από το Δημαρχείο, θα υπάρχει 1 συνεργείο.


Το Σάββατο 6 Ιουνίου, οι δειγματοληψίες θα συνεχιστούν εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Δείτε επίσης