Ελλάδα

Ηρεμιστικά και κοκαΐνη εντοπίστηκαν στην μικρή Μαρκέλλα!

Τα ηρεμιστικά χάπια που δόθηκαν στη 10χρονη, προκαλούν μάλιστα αμνησία και επιφέρουν μείωση των αναστολών ενώ η κοκαΐνη κρατά σε εγρήγορση τον οργανισμό ώστε να μην πέσει σε λήθαργο

1

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη πως στη 10χρονη Μαρκέλλα που είχε εξαφανιστεί από την περιοχή της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη το μεσημέρι της Παρασκευής (12/06), οι τοξικολογικές εξετάσεις που έγιναν από τις Αρχές, έδειξαν ότι στο παιδί χορηγήθηκε κοκαΐνη και ηρεμιστικά χάπια.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα συνδυασμό κατασταλτικών και διεγερτικών, γνωστό και ως «speedball», τα οποία δρουν ανεξάρτητα.

Όσον αφορά τα ηρεμιστικά χάπια που δόθηκαν στη 10χρονη, προκαλούν μάλιστα αμνησία και επιφέρουν μείωση των αναστολών.

Στον αντίποδα, η κοκαΐνη που χορηγήθηκε, κρατά σε εγρήγορση τον οργανισμό ώστε να μην πέσει σε λήθαργο. Παρόλα αυτά, τα συγκεκριμένα ευρήματα προκαλούν πολλαπλά ερωτηματικά στις Αρχές.

Αρχικά, οι αστυνομικοί ερευνούν μήπως η συγκεκριμένη χορήγηση ναρκωτικών φανερώνει κάτι για το κίνητρο της αρπαγής, ενώ μελετάτε και το ενδεχόμενο μήπως οι δράστες δεν γνώριζαν την αντικρουόμενη επίδραση που έχουν στον ανθρώπινο οργανισμό αυτά τα ναρκωτικά.

Ταυτόχρονα, βρίσκεται σε εξέλιξη και η έρευνα της Εισαγγελίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης για τον οικογενειακό και κοινωνικό περίγυρο της μικρής μαθήτριας, ώστε να εκτιμηθούν οι μελλοντικές συνθήκες διαβίωσής της.

Στο πλαίσιο αυτό κλήθηκε να καταθέσει στην εισαγγελέα ανηλίκων ο μεγάλος αδελφός της, που φέρεται να διεκδικεί την επιμέλεια της 10χρονης. Επίσης, οι έρευνες δείχνουν πως η κοκκινομάλλα που απήγαγε το παιδί βρίσκεται εκτός Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα η αστυνομία και πηγές των διωκτικών Αρχών εκτιμούν πως βρίσκεται σε περιφερειακή πόλη της Κεντρικής Μακεδονίας, όπου διέφυγε μόλις απελευθέρωσε την ανήλικη. Ταυτόχρονα, η γυναίκα ενδεχομένως προέρχεται από το οικογενειακό περιβάλλον της Μαρκέλλας και είναι γνωστή στην οικογένεια, όπως θεωρεί η αστυνομία.

Παράλληλα, οι αρχές αναφέρουν πως η κοκκινομάλλα αναγνωρίστηκε από την Μαρκέλλα, αλλά προς το παρόν το κίνητρο της πράξης παραμένει αδιευκρίνιστο και ενδεχομένως αυτό να αποσαφηνιστεί μόλις εντοπιστεί και εξεταστεί από τους αστυνομικούς.

Δείτε επίσης