Ελλάδα

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στις Φυλακές Κορυδαλλού για το κρούσμα σε κρατούμενο

Ο κρατούμενος είναι «οριακά θετικός» - Θα υποβληθεί σε δεύτερο τεστ σήμερα

ÖÕËÁÊÅÓ ÊÏÑÕÄÁËËÏÕ(EUROKINISSI/ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)

Το απόγευμα της Τρίτης 23 Ιουνίου εντοπίστηκε και επιβεβαιώθηκε κρούσμα κορωνοϊού στις Φυλακές Κορυδαλλού, όπου πρόκειται για έναν 35χρονο κρατούμενο της Πτέρυγας Β' με καταγωγή από τη Λιβύη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 35χρονος που κρατείται μαζί με άλλους πέντε κρατούμενους, παρουσίαζε συμπτώματα ίωσης εδώ και πολλές ημέρες χωρίς να έρθει σε επαφή με κάποιον εκτός φυλακών ή να έχει μεταταγεί ώστε να βρεθεί εκτός του χώρου των φυλακών.

Ο γιατρός των φυλακών, παρατηρώντας τους πρησμένους λεμφαδένες του, έδωσε την εντολή να μεταφερθεί ο 35χρονος στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όπου του πήραν δείγμα και το έστειλαν να εξεταστεί για κορωνοϊό.

Η εργαστηριακή μελέτη έδειξε ότι είναι «οριακά θετικός» οπότε και θα υποβληθεί εκ νέου σε τεστ για να διαπιστωθεί αν πράγματι νοσεί από τον κορωνοϊό, ενώ μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο «Σωτηρία».

Παρόλα αυτά, κινητοποιήθηκε αμέσως ο μηχανισμός και εφαρμόστηκαν όλα τα σχετικά πρωτόκολλα, με τη Β' Πτέρυγα να μπαίνει σε καραντίνα ενώ ξεκίνησε ιχνηλάτηση για να βρεθεί με ποιον ήρθε σε επαφή ο 35χρονος.

Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί ο 35χρονος ότι νοσεί, τότε κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα ξεκινήσουν σαρωτικά τεστ σε όλους τους κρατούμενους της Πτέρυγας και αν χρειαστεί θα ξεκινήσουν τεστ και εκτός αυτής.

16 νέα κρούσματα χτες - 3.302 συνολικά στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τη χτεσινή (23/06) ενημέρωση του ΕΟΔΥ, στη χώρα καταγράφηκαν 16 νέα κρούσματα του νέου ιού. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3302, εκ των οποίων το 55.0% άνδρες αφορά άνδρες.

728 (22.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1844 (55.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

8 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 61 ετών. 1 (12.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 118 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 190 θανάτους συνολικά στη χώρα. 60 (31.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Δείτε επίσης