Ελλάδα

Χ. Γώγος: «Όλα τα περιστατικά αυξάνουν την ανησυχία μας»

Η συνέντευξη του καθηγητή Ιατρικής στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ

Χαράλαμπος Γώγος

Ο καθηγητής Ιατρικής Χαράλαμπος Γώγος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» στον ΣΚΑΪ και εξέφρασε την ανησυχία του για τα νέα κρούσματα κορωνοϊού των τελευταίων ημερών σε Ξάνθη, Θεσπρωτία αλλά και στις φυλακές Κορυδαλλού.

Θέλοντας να χτυπήσει το καμπανάκι του κινδύνου, ο κ. Γώγος ισχυρίστηκε ότι ο κορωνοϊός είναι ακόμα επικίνδυνος και δεν έχει τελειώσει τίποτα, καθώς πρόσφατα κατεγράφησαν ένα εκατομμύριο κρούσματα παγκοσμίως αλλά και ότι χώρες όπως η Γερμανία, έχουν προβλήματα, παρά τον αρχικό έλεγχο της πανδημίας.

«Όλα τα περιστατικά αυξάνουν την ανησυχία μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ενώ τόνισε πως τα κρούσματα σε κλειστές δομές όπως οι φυλακές πάντα φοβίζουν τους ειδικούς.

Ο κ. Γώγος επισήμανε, επίσης, ότι μπορεί να μας ενθαρρύνουν τα καλά επιδημιολογικά στοιχεία της χώρας μας αλλά δεν πρέπει να καθησυχαζόμαστε, καθώς «αποτελούμε το κομμάτι ενός παγκόσμιου παζλ».

Στην ερώτηση αν θα επιστρέψει η επιδημία από τη στιγμή που τώρα παρατηρείται έξαρση στην αμερικανική ήπειρο, ο καθηγητής τόνισε ότι ο ιός δεν εξαφανίζεται αλλά ανακυκλώνεται και υποτροπιάζει και όλοι θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα και οι συμπεριφορές των πολιτών, όπως το να κρατάμε αποστάσεις.

Τέλος, τόνισε ότι τα δύσκολα αρχίζουν τώρα με τον τουρισμό και χρειάζεται μεγάλη προσοχή.

Δείτε επίσης