Ελλάδα

Πειραιάς: Ξεκινά η διαδικτυακή αναζήτηση λύσεων για το κυκλοφοριακό πρόβλημα

Η πρωτοβουλία είναι του δημοτικού συμβουλίου της πόλης με το όνομα Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Σ.Β.Α.Κ.)

Σήμερα ξεκινά η διαδικτυακή έρευνα του δήμου Πειραιά που έχει ως στόχο να εντοπιστούν οι αναγκαίες παρεμβάσεις που θα μειώσουν την κυκλοφορία των οχημάτων στην πόλη, αλλά και που θα βελτιώσουν τις μετακινήσεις των πολιτών με την δημόσια συγκοινωνία.

Την απόφαση έλαβε το δημοτικό συμβούλιο, θέλοντας να προσεγγίσει κατ' αυτό τον τρόπο τις απόψεις των δημοτών.

Το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Σ.Β.Α.Κ.), όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του δήμου Πειραιά, είναι «ένα στρατηγικό σχέδιο το οποίο θα οργανώσει το πλαίσιο ανάπτυξης των απαραίτητων και επιθυμητών παρεμβάσεων για τη μετάβαση στη βιώσιμη κινητικότητα, ακολουθώντας την ίδια στρατηγική πρότυπων ευρωπαϊκών πόλεων».

Πολίτες και φορείς της πόλης, θα εκφράσουν τις απόψεις, τους προβληματισμούς αλλά και τις προτάσεις τους για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να αντιμετωπίσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα στον Πειραιά. Η διαδικτυακή έρευνα, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του Δήμου Πειραιά, ξεκινά σήμερα και θα διαρκέσει έως και τις 31 Ιουλίου.

«Καλούμε τους πολίτες να λάβουν μέρος στη διαδικτυακή έρευνα για την μετακίνηση στον Πειραιά, στο πλαίσιο του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας. Οι απαντήσεις τους θα συμβάλλουν καθοριστικά ως προς τις κυκλοφοριακές αλλαγές και τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να γίνει ο Πειραιάς πιο βιώσιμος και πιο προσβάσιμος για τους κατοίκους και τους επισκέπτες», τόνισε σε δήλωση του ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Πειραιά Δημήτρης Καρύδης.

Οι δημότες της πόλης που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην έρευνα, πρέπει να μπουν στο ακόλουθο link:


https://piraeus.gov.gr/schedio-viwsimhs-astikhs-kinhtikothtas-dhmou-peiraia/

Δείτε επίσης