Ελλάδα

Συναγερμός στην Κάρπαθο: Εντοπίστηκε κρούσμα κορωνοϊού

Πρόκειται για έναν 74χρονο άνδρα

Συναγερμός στην Κάρπαθο: Εντοπίστηκε κρούσμα κορωνοϊού

Συναγερμός έχει σημάνει στην Κάρπαθο, καθώς θετικός στον κορωνοϊοό βρέθηκε ένας 74χρονος, ο οποίος πιθανότατα έφτασε στο νησί πριν δέκα ημέρες μέσω πτήσης transit, καθώς οι απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ παραμένουν υπό απαγόρευση.

Ο 74χρονος υποβλήθηκε σε τεστ κατά την άφιξή του στην Ελλάδα, το αποτέλεσμα του οποίου ήταν αρνητικό. Ωστόσο, πριν από μερικές ημέρες ένιωσε αδιαθεσία και ανέβασε πυρετό, με αποτέλεσμα να διακομιστεί στο Βενιζέλειο Γενικό Νοσοκομείο.

Οι θεράποντες ιατροί διαπίστωσαν ότι ο 74χρονος ήταν θετικός στον ιό ενώ αμέσως μετά οι Αρχές ξεκίνησαν τη διαδικασία ιχνηλάτησης επαφών του κατά τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα.

Πού εντοπίστηκαν τα νέα κρούσματα κορωνοϊού

Από τα 23 νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας, 1 εντοπίστηκε στη Ροδόπη, 2 στην Καστοριά, 1 στην Αττική, 8 στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, 4 εισαγόμενα στον Προμαχώνα, 2 από την Αλβανία , 4 από πτήσεις και 1 από την Κάρπαθο. Όσον αφορά το κρούσμα από την Κάρπαθο, πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, για Ελληνοαμερικανό ο οποίος διεκομίσθη με ειδική κάψουλα στο Βενιζέλειο νοσοκομείο του Ηρακλείου της Κρήτης.

Δείτε επίσης