Ελλάδα

Πρόεδρος Εταιρείας Λοιμώξεων: Είμαστε απόλυτοι - Από την υστερία στην αδιαφορία

«Τα μέτρα είναι μέχρι το τέλος Ιουλίου για να επανεξετάσουμε μετά την κατάσταση»

Πρόεδρος Εταιρείας Λοιμώξεων: Είμαστε απόλυτοι - Από την υστερία στην αδιαφορία

Ο πρόεδρος της ελληνικής εταιρείας λοιμώξεων, Παναγιώτης Γαργαλιάνος - Κακολύρης, φιλοξενήθηκε στην τηλεόραση του MEGA και την εκπομπή «mini Καύσωνας» και εξέφρασε την ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων στην Ελλάδα, εφιστώντας την προσοχή του κόσμου να προφυλάσσεται καθώς «βιώνουμε εισαγόμενα αλλά και διάσπαρτα κρούσματα στην Ελλάδα. Δεν πρέπει να φτάσουμε στο σημείο να ανιχνεύουμε 50 και 60 κρούσματα την ημέρα.»

Για τη χαλάρωση του κόσμου ενώ ο ιός υπάρχει ακόμα ανάμεσά μας, ο κ. Γαργαλιάνος είπε ότι «είμαστε απόλυτοι. Από την υστερία στην αδιαφορία. Εάν δούμε ότι τα πράγματα εξελίσσονται δεν αποκλείεται να πάρουμε μέτρα και για κλαμπ, beach bar και άλλα. Στα πανηγύρια απλά γνωρίζαμε ήδη ότι μαζεύεται κόσμος».

Όσον αφορά επικείμενο νέο lockdown στη χώρα και τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, ο πρόεδρος της εταιρείας λοιμωξιολόγων τόνισε ότι «lockdown δε θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα. Δεν το σηκώνει ούτε η κοινωνία ούτε η οικονομία.

Τα μέτρα είναι μέχρι το τέλος Ιουλίου για να επανεξετάσουμε μετά την κατάσταση. Αν δεν είσαι άγρυπνος θα χάσεις και τα αυγά και τα καλάθια».

Για τις δικές του κινήσεις κατά τη διάρκεια της επιδημίας: «Προσωπικά, στον εξωτερικό χώρο δεν φοράω μάσκα ή στο αυτοκίνητο μόνος μου. Όταν όμως ψωνίζω σε κατάστημα, πρέπει και φοράω μάσκα ώστε να αποφύγουμε τη διασπορά γιατί μπορεί να γίνει από εκεί που δεν το περιμένεις».

Για πιθανό δεύτερο κύμα κορωνοϊού στον κόσμο και το κατά πόσο κοντά είμαστε στο εμβόλιο, ο κ. Γαργαλιάνος υπογράμμισε ότι «σε όλον τον κόσμο υπάρχει ανησυχία για δεύτερο κύμα, όχι μόνο σε εμάς. Το δεύτερο κύμα θα έρθει, το θέμα είναι πόσο δυνατό θα είναι και πόσο έτοιμοι θα είμαστε να το αντιμετωπίσουμε.

Είμαστε πιο κοντά στο εμβόλιο μέρα με τη μέρα. Αλλά και να παραχθεί το ασφαλές εμβόλιο θα πρέπει να υπάρξει και η ανάλογη παραγωγή που θα καλύψει τις ανάγκες όλης της ανθρωπότητας. Ελπίζουμε στις αρχές του 2021 να έχουμε επάρκεια εμβολίων. Μέχρι τότε, ας φροντίσουμε να προφυλασσόμαστε!»

Δείτε επίσης