Ελλάδα

Ειδικοί εκτιμούν ότι έως το τέλος του Ιουλίου θα έχουν επισκεφτεί την Κρήτη 110.000 τουρίστες

Το πρώτο 10ήμερο του Ιουλίου κατέφτασαν στο νησί περίπου 60.000 τουρίστες από το εξωτερικό

ÕÐÏÄÏ×Ç ÔÇÓ ÐÑÙÔÇÓ ÐÔÇÓÇÓ ÁÐÏ ÔÏ ÅÎÙÔÅÑÉÊÏ ÓÔÏ ÁÅÑÏÄÑÏÌÉÏ ÔÏÕ ÇÑÁÊËÅÉÏÕ ÊÑÇÔÇÓ(EUROKINISSI/ÓÔÅÖÁÍÏÓ ÑÁÐÁÍÇÓ)

Η εξέλιξη της πανδημίας αξιολογείται σε καθημερινή βάση από την κυβέρνηση, η οποία καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να παραμείνουν ανοιχτά τα σύνορα, χωρίς ωστόσο να επιδεινωθεί η κρίση του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Παρατείνεται έως τις 31 Ιουλίου η απαγόρευση εισόδου στη χώρα μη Ευρωπαίων Πολιτών, σύμφωνα με νέα αεροπορική οδηγία. Μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αποσύρει τη Σερβία και το Μαυροβούνιο από τον κατάλογο των ασφαλών από Covid-19 χωρών από τις οποίες επιτρέπονται τα ταξίδια οι 12 χώρες που παραμένουν στην ευρωπαϊκή λίστα και εξαιρούνται από τις απαγορεύσεις είναι οι ακόλουθες: Αλγερία, Αυστραλία, Καναδάς, Γεωργία, Ιαπωνία, Μαρόκο, Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα, Νότια Κορέα, Ταϊλάνδη, Τυνησία και Ουρουγουάη.

Με αεροπορικές οδηγίες, μόνο στο Αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» θα προσγειώνονται όλες οι πτήσεις από Αλβανία και Β. Μακεδονία έως τις 31 Ιουλίου 2020, ενώ παρατείνεται η απαγόρευση πτήσεων από και προς Τουρκία έως και την Παρασκευή 31 Ιουλίου τα μεσάνυχτα, σύμφωνα με αεροπορικές οδηγίες (ΝΟΤΑΜS) της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Τις πύλες τους άνοιξαν στις 15 Ιουλίου όλα τα αεροδρόμια της Ελλάδας, με σκοπό να υποδεχτούν απευθείας πτήσεις από τη Μεγάλη Βρετανία, στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Σημειώνεται, ότι οι επιβάτες που φτάνουν από τη Βρετανία στην Ελλάδα υπόκεινται σε συντομευμένους δειγματοληπτικούς ελέγχους, με βάση τα δεδομένα που προκύπτουν από τη συμπλήρωση της φόρμας PLF.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι και τις 14 Ιουλίου για τη Βρετανία ήταν κλειστά τα σύνορα, αφού η συγκεκριμένη χώρα είχε καταγράψει μεγάλο αριθμό κρουσμάτων. Συνολικά, αναμένονται σχεδόν 200 πτήσεις αυτήν την εβδομάδα από τη Μεγάλη Βρετανία.

Ωστόσο, με αμείωτη προσοχή παρακολουθούν και ό,τι συμβαίνει στον Προμαχώνα, τη βασική χερσαία πύλη εισόδου της xώρας, από όπου έχουν περάσει ούτως η άλλως, τα περισσότερα από τα κρούσματα.


Δείτε επίσης