Ελλάδα

Δήμος Αθηναίων: 12 ηλεκτρικές αυτοκινούμενες σκούπες στο «οπλοστάσιο» καθαριότητας

Τι δήλωσε ο Κώστας Μπακογιάννης

Με 12 ηλεκτρικές αυτοκινούμενες σκούπες πεζού χειριστή, εύχρηστες, αθόρυβες και με εξαιρετική αποτελεσματικότητα, που θα συμβάλουν καθοριστικά στην αναβάθμιση της εικόνας της πόλης, εμπλούτισε ο δήμος Αθηναίων τον στόλο καθαριότητα στο πλαίσιο του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου».

Η αγορά τους πραγματοποιήθηκε με δωρεές των εταιριών Eurolife FFH, (7 σκούπες για όλες τις δημοτικές κοινότητες), ΔΕΔΔΗΕ (2 σκούπες), Εθνική Τράπεζα, Piraeus Real Estate/Picar και Lidl Ελλάς, (από μια).

Η ηλεκτρική, αυτοκινούμενη σκούπα χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε τόση έκταση. Διαθέτει κάδο χωρητικότητας 240 λίτρων, ταχύτητα έως 6χλμ/ώρα, με δυνατότητα κίνησης στα πεζοδρόμια και το οδόστρωμα. Η χρήση της αναβαθμίζει τις συνθήκες εργασίας των οδοκαθαριστών καθώς ο καθαρισμός των δημόσιων χώρων γίνεται ασφαλέστερος, ευκολότερος, ταχύτερος και πιο αποτελεσματικός.

Σημειώνεται ότι η καθαριότητα αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα της δημοτικής αρχής και ο δήμος Αθηναίων πραγματοποιεί καθημερινές παρεμβάσεις καθαριότητας και φροντίδας στις γειτονιές της πόλης. Μέσα από το πρόγραμμα «Υιοθέτησε την πόλη σου», η προσπάθεια αυτή ενισχύεται ακόμα περισσότερο.

Ο Κώστας Μπακογιάννης αναφερόμενος στο πρόγραμμα το χαρακτήρισε «σημαντικό εργαλείο». Με την υλοποίηση του, «σε συνδυασμό με την ανανέωση και την ενίσχυση του εξοπλισμού μας και την καθημερινή παρουσία του δήμου μας, σε όλη την Αθήνα. Μόνο έτσι δημιουργούμε τον πολιτισμό της καθημερινότητας», πρόσθεσε ο ίδιος.

Δείτε επίσης