Ελλάδα

Νάουσα: Παιδική χαρά ...survivor ετοιμάζει ο δήμος στον Άγιο Νικόλαο

Oδήμαρχος Νάουσας, Νίκος Καρανικόλας, δήλωσε πως στα άμεσα σχέδια του δήμου για την αναμόρφωση της περιοχής είναι η εναλλακτική παιδική χαρά, που δεν θα έχει μόνο κούνιες και τραμπάλες, αλλά θα είναι μια περιπέτεια

1

Μέσα στο καταπράσινο τοπίο, με φυσικό air condition τη δροσιά των νερών και κάτω από τη σκιά των δέντρων του Αγίου Νικολάου στη Νάουσα, ο δήμος σχεδιάζει μια διαφορετική παιδική χαρά με στοιχεία ...survivor (πάρκου περιπέτειας) και στόχο την επαφή μικρών και μεγάλων παιδιών με τη φύση.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM», ο δήμαρχος Νάουσας, Νίκος Καρανικόλας, δήλωσε πως στα άμεσα σχέδια του δήμου για την αναμόρφωση της περιοχής είναι η εναλλακτική παιδική χαρά, που δεν θα έχει μόνο κούνιες και τραμπάλες, αλλά θα είναι μια περιπέτεια.

«Στον Άγιο Νικόλαο, πέρα από το πανέμορφο άλσος που ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη φυσική του ομορφιά, έχουμε ένα εξαιρετικό κολυμβητήριο, γήπεδα τένις και μπάσκετ σε πολύ καλή κατάσταση. Στα επόμενα σχέδιά μας είναι να ετοιμάσουμε μια παιδική χαρά, που θα αρμόζει στο περιβάλλον της περιοχής, μια παιδική χαρά τύπου "survivor", με παιχνίδια και αθλητικές δραστηριότητες που θα συνδέονται με τη φύση (π.χ. αναρρίχηση), με δραστηριότητες που θα έχουν ένα πρότζεκτ ή θεματικές ενότητες που θα προάγουν την ομαδικότητα, τη συνεργασία κ.ά.» δήλωσε ο κ. Καρανικόλας.

Ο Άγιος Νικόλαος αποτελεί αγαπημένο προορισμό για τους Βορειοελλαδίτες και όλους όσοι επισκέπτονται τη Νάουσα στο πλαίσιο είτε μιας οικογενειακής είτε μιας σχολικής εκδρομής. Τα τελευταία χρόνια η τουριστική κίνηση είχε ατονήσει όπως είπε ο δήμαρχος, γιατί το ξενοδοχείο που λειτουργούσε εκεί είχε κλείσει, αλλά άρχισαν ήδη οι συζητήσεις για την επανεκκίνηση και επαναλειτουργία του.

«Εμείς ως δημοτική αρχή έχουμε ξεκαθαρίσει όλες τις τακτοποιήσεις του ξενοδοχείου (πολεοδομικές εκκρεμότητες, θέματα δασαρχείου κλπ) και το επόμενο διάστημα θα το παραχωρήσουμε προς μακροχρόνια μίσθωση, με σκοπό την προσέλκυση ιδιωτών επενδυτών, που δραστηριοποιούνται στον εν λόγω τομέα, προκειμένου να ξαναδώσουμε ζωή στο ξενοδοχείο» σημείωσε ο δήμαρχος.

Αυτή την περίοδο, το άλσος του Αγίου Νικολάου προσελκύει πολλούς επισκέπτες που επισκέπτονται την περιοχή ιδίως τα Σαββατοκύριακα και λόγω της αυξημένης κίνησης που παρατηρείται, ο δήμος έχει προχωρήσει σε κάποιες ρυθμίσεις, όπως την απαγόρευση της στάθμευσης εντός του χώρου του άλσους.

Δείτε επίσης