Ελλάδα

Επιστρέφει η ενημέρωση από Τσιόδρα και Χαρδαλιά

Κάθε Τρίτη και Παρασκευή, στις 6 το απόγευμα θα δίνεται συνέντευξη Τύπου για την ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από τον κορωνοϊό

1

Αντιμέτωπη με νέα δεδομένα φέρνει την Ελλάδα το νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφηκε το περασμένο 24ωρο, με πολλούς ειδικούς να κάνουν λόγω για δεύτερο κύμα, αφήνοντας παράλληλα αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο και νέων περιοριστικών μέτρων, εάν ο αριθμός των καθημερινών μολύνσεων συνεχίζει να αυξάνεται.

Μπροστά στις κρισιμότητα της περιόδου που διανύουμε, η κυβέρνηση αποφάσισε να επαναφέρει την εβδομαδιαία ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Με απόφαση της Πολιτικής Προστασίας και τα Χανιά μπαίνουν σε «μοντέλο» Πάρου και Μυκόνου. Δηλαδή, από αύριο στις 6 το πρωί:

• Η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική παντού

• Απαγορεύονται τα πάρτι, ενώ

• Μπαίνει «πλαφόν» 9 ατόμων στις συναθροίσεις, τόσο σε δημόσιους όσο και σε ιδιωτικούς χώρους

• Στην εστίαση, επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

Την ίδια στιγμή, στη Λέσβο που κρίθηκε επιδημιολογικά επιβαρυμένη περιοχή, απαγορεύτηκε η λειτουργία των χώρων εστίας και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί. Επίσης, ορίστηκε ανώτατο όριο 50 ατόμων για όλες τις δημόσιες κοινωνικές εκδηλώσεις και συναθροίσεις.

Προβληματίζουν τα «ορφανά» κρούσματα

Από τις αρχές Αυγούστου έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 600 κρούσματα τα οποία προέρχονται κυρίως από τη Μύκονο, την Πάρο, την Αντίπαρο, καθώς και τη Χαλκιδική.

Αυτό που προβληματίζει ιδιαίτερα τους ειδικούς είναι τα 162 «ορφανά» περιστατικά, αλλά και η δραματική αύξηση του ρυθμού μετάδησης του ιού. Ορόσημο για τους επιστήμονες είναι η 29η Αυγούστου, καθώς εκτιμούν ότι τότε τα κρούσματα στη χώρα θα ξεπερνούν τα 300 καθημερινά, ενώ ο συνολικός αριθμός θα αγγίξει τις 10.000.

Ανησυχία για τους υγειονομικούς

Τις υγειονομικές αρχές ανησυχούν ιδιαίτερα τα περιστατικά μολύνσεων σε υγειονομικούς υπαλλήλους, καθώς βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης με τον κορωνοϊό.

Το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκε ένα κρούσμα στο νοσοκομείο Μυτιλήνης, δύο στο νοσοκομείο Μεταξά, ενώ εντοπίστηκαν και πέντε κρούσματα στο νοσοκομείο Νίκαιας.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, από τις αρχές Αυγούστου έχουν μολυνθεί 87 υγειονομικοί, οι 60 από τους οποίους ήταν ασυμπτωματικοί.

Καλπάζει ο ιός στα σώματα ασφαλείας

Άλλοι 10 αστυνομικοί προσβλήθηκαν από κορωνοϊό στη Θεσσαλονίκη, ενώ με τον διαγνώστηκαν και 4 ακόμα αστυνομικοί στα Σύβοτα.

Συναγερμός σήμανε στο μεταξύ στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας, καθώς 13 αιτούντες άσυλο βρέθηκαν θετικοί.

Δείτε επίσης