Ελλάδα

Πρόεδρος ΚΕΔΕ: «Σχολεία δίχως μάσκες, δεν πρόκειται ν' ανοίξουν»

Με τα σχολεία να ανοίγουν την προσεχή Δευτέρα, εντείνονται οι προετοιμασίες για την ασφαλή επιστροφή των μαθητών στις τάξεις, εν μέσω πανδημίας

1

Το πρώτο κουδούνι για τα σχολεία χτυπά σε μερικά 24ωρα και οι προετοιμασίες για το άνοιγμα των σχολικών μονάδων γίνονται με πυρετώδεις ρυθμούς.

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου, πρόεδρος ΚΕΔΕ, ανέφερε ότι γίνεται αγώνας δρόμου προκειμένου να φτάσουν οι μάσκες σε όλα τα σχολεία μέχρι τη Δευτέρα, ενώ παρατηρούνται αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού.

«Είμαστε όλο και πιο βέβαιοι ότι θα καταφέρουμε μέχρι την Κυριακή το μεσημέρι να έχουμε μοιράσει τις μάσκες σε όλη την Ελλάδα» ανέφερε.

Ακόμη, ο κ. Παπαστεργίου σημείωσε ότι τα προβλήματα που προέκυψαν οφείλονταν στους ποιοτικούς ελέγχους των μασκών.

Επίσης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε ότι χωρίς μάσκες δε θα ανοίξει κανένα σχολείο τη Δευτέρα, ενώ επίσης: «σκοπός της ΚΕΔΕ είναι να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια».


Χαρδαλιάς: Task force για τα κρούσματα στα σχολεία


Τη συγκρότηση ομάδας διαχείρισης, task force, για την υποστήριξη σε καθημερινή βάση των διευθυντών στη διαχείριση τυχόν κρουσμάτων ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αίρονται τα μέτρα ειδικού καθεστώτος που ισχύουν σε Πάρο και Αντίπαρο από τα ξημερώματα της 15ης Σεπτεμβρίου και οι περιοχές αυτές εντάσσονται στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, καθώς η επιδημιολογική εικόνα τους είναι βελτιωμένη και παρατείνονται τα μέτρα για τις υπόλοιπες περιοχές.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, ανά τρεις ημέρες θα αξιολογείται η εικόνα κάθε περιοχής και όταν κριθεί ότι θα είναι ασφαλές, θα αρθούν τα μέτρα και στα άλλα μέρη της χώρας.

Δείτε επίσης