Ελλάδα

Κορωνοϊός: Ώρα αποφάσεων για την Αττική - Ποιες περιοχές σημειώνουν επιβάρυνση και ποια μέτρα έρχονται

Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων σε περιοχές όπου τα κρούσματα κορωνοϊού παρουσιάζουν αύξηση άφησε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας

μασκα

Ο χρόνος μετρά πλέον αντίστροφα για τη λήψη νέων μέτρων που θα αφορούν την Αττική καθώς τα κρούσματα παραμένουν σταθερά υψηλά στο νομό καθημερινά.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ οι περιοχές που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το κέντρο της Αθήνας, του Πειραιά, καθώς και η Κηφισιά.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων σε περιοχές όπου τα κρούσματα κορωνοϊού παρουσιάζουν αύξηση άφησε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κάνοντας ειδική αναφορά στην Αττική και την Πέλλα ενώ και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας άφησε επίσης να εννοηθεί πως η κυβέρνηση προσανατολίζεται εφόσον χρειαστεί, σε τοπικά lockdown.

Όπως έγραφε το vradini.gr, η απόφαση της κυβέρνησης για τη γενικευμένη χρήση μάσκας είναι ειλημμένη, εφόσον δεν υπάρξει δραματική μείωση των κρουσμάτων. Το επόμενο λοιπόν δύσκολο ωστόσο αναγκαίο μέτρο που θα ληφθεί στην Αττική είναι η χρησιμοποίηση της μάσκας σε όλους τους χώρους, στους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς!

Σύμφωνα με πληροφορίες, για όσες περιοχές κρίνεται αναγκαίο, θα προταθεί η υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους και ο περιορισμένος αριθμός ατόμων σε συναθροίσεις, αλλά και στα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων εστίασης.

Δείτε επίσης