Ελλάδα

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 20:00 και μάσκα παντού προτείνουν οι λοιμωξιολόγοι

Για να γλιτώσουμε τα χειρότερα που θεωρούν πως έρχονται

1

Η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΙ το πρωί της Τετάρτης (30/09/2020) ανέφερε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να εφαρμοστούν τοπικά lockdown στην Αττική σε περίπτωση ανέβουν οι αριθμοί καθώς επίσης έκανε λόγο και για απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 20:00 αν χρειαστεί.

Η κα. Παγώνη υπογράμμισε ότι υπάρχει πρόβλημα στην Αττική ενώ, «τo 79 διασωληνωμένοι σε διάστημα από 8 Αυγούστου μέχρι σήμερα, ο αριθμός των θανάτων, ο αριθμός των νοσηλευμένων με COVID19 που είναι γύρω στα 610 άτομα γιατί κάθε μέρα αλλάζει ανάλογα με εισιτήρια και εξιτήρια, και ο αριθμός των κρουσμάτων είναι οι παράμετροι που μας έχουν ανησυχήσει πάρα πολύ τις τελευταίες μέρες»

Λόγω της μεγάλης διασποράς που υπάρχει στην Αττική η κα. Παγώνη τόνισε ότι αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι ο αριθμός των διασωληνωμένων ενώ υπογράμμισε πως δεν είναι εύκολο να αποσωληνωθούν άνθρωποι υψηλού κινδύνου που έχουν περάσει τις 8-10 ημέρες όντας διασωληνωμενοι.

Παράλληλα, ανέφερε πως πρέπει να γίνουν πιο αυστηρά τα μέτρα όσον αφορά τη χρήση μάσκας, φορώντας τες παντού σε εσωτερικούς αλλά και σε εξωτερικούς χώρους. «Είναι ένα μέτρο που δεν κοστίζει τίποτα και είναι θέμα συνήθειας του καθενός μας» τόνισε χαρακτηριστικά η κα. Παγώνη ενώ σημείωσε πως με τις μάσκες έγιναν λάθη από την αρχή αναφορικά με το βάλε βγάλε.

Τέλος αναφέρθηκε στις πλατείες όπου υπάρχει έντονος ο συνωστισμός από τους νέους χωρίς να φοράνε μάσκα και να κρατάνε αποστάσεις, ενώ υπογράμμισε πως το 20% βγαίνει από τις ΜΕΘ και επεσήμανε πως πολύ δύσκολα θα γλιτώσουν όσοι θα έχουν και κορωνοϊό και γρίπη διότι το ανοσοποιητικό σύστημα πέφτει και «γι’ αυτό τονίζουμε πόσο σημαντικό είναι ο εμβολιασμός μετά τις 20 Οκτωβρίου, πρώτα για τις ευπαθείς ομάδες και μετά σιγά σιγά για οι υπόλοιπες ομάδες»

Σύψας: «Υπάρχουν μέτρα που προσπαθούμε να αποφύγουμε»


Δείτε επίσης