Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: 25μελής σπείρα αλλοδαπών λήστευε πεζούς σε στάσεις και μέσα σε λεωφορεία

Πλησίαζαν ανυποψίαστα θύματα και έκλεβαν τσάντες, πορτοφόλια, κινητά τηλέφωνα, φωτογραφικές μηχανές, κ.ά.

ÁÑÃÏÓ- ÁÕÔÏÊÔÏÍÉÁ ÅÉÊÏÓÁ×ÑÏÍÏÕ.(Eurokinissi-ÐÁÐÁÄÏÐÏÕËÏÓ ÂÁÓÉËÇÓ)

Αλλοδαποί έκλεβαν περαστικούς στο κέντρο της Θεσσαλονίκης επί έναν περίπου χρόνο και είχαν δημιουργήσει μια πολυμελή σπείρα από 25 άτομα, τα οποία συνελήφθησαν και οδηγούνται στον εισαγγελέα.

Αποδείχθηκε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, τα οποία ενέχονταν και σε 47 περιπτώσεις κλοπών και 2 ληστειών, είχαν διαπράξει 36 ληστείες και κλοπές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπως είχε προκύψει από την έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, από τη συλλογή και την αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι τα 25 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιούνιο του 2018 έως τα μέσα Απριλίου 2019 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενεργώντας είτε με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά είτε κατά μόνας, διέπραξαν επιπλέον 29 κλοπές, 7 ληστείες και ενέχονται σε τέσσερις περιπτώσεις αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, τόσο από οικίες και σταθμευμένα οχήματα, όσο και σε βάρος πεζών (στάσεις και αστικά λεωφορεία).

Πλησίαζαν ανυποψίαστα θύματα και έκλεβαν τσάντες, πορτοφόλια, κινητά τηλέφωνα, φωτογραφικές μηχανές, κ.ά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι επτά εκ των μελών της οργάνωσης έχουν ήδη καταδικαστεί σε πολυετείς ποινές κάθειρξης για την αρχική υπόθεση και κρατούνται σε διάφορα καταστήματα κράτησης της χώρας. Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Δείτε επίσης