Ελλάδα

Κεραμέως για καταλήψεις: «Δεν νοείται κανείς να παρεμποδίζει το δικαίωμα μάθησης»

Για τα κρούσματα κορονοϊού στα σχολεία αλλά και τις καταλήψεις των μαθητών εν μέσω της πανδημίας, αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως

1

Η υπουργός Παιδείς και Θρησκευμάτων μίλησε για το κύμα των καταλήψεων που λαμβάνει χώρα σε πολλά σχολεία της ελληνικής επικράτειας και επανέλαβε πως υπάρχει κατανόηση σχετικά με τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς που υπάρχουν ωστόσο: «ο διάλογος μπορεί να γίνει μόνο με ανοιχτά σχολεία».

Μάλιστα, μιλώντας στο Star, η κα Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι «δε νοείται οποιοσδήποτε να παρεμποδίζει το δικαίωμα μάθησης σε κάποιον άλλον και δε μπορεί να παρεμποδίζεται η εκπαιδευτική διαδικασία».

Αναφορικά με τα κρούσματα κορωνοϊού στις εκπαιδευτικές μονάδες, η υπ. Παιδείας διαβεβαίωσε ότι τα μέτρα στα σχολεία επικαιροποιούνται συνεχώς.

«Φροντίζουμε να βελτιώνονται συνεχώς τα μέτρα με γνώμονα την προστασία των μαθητών και το δικαίωμα στη μάθηση» διευκρίνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως τα κρούσματα κορωνοϊού σήμερα στα σχολεία βρίσκονται μόλις στο 0,001%.

«Μπορεί αυτό αν αλλάξει; Ασφαλώς. Αλλά αυτό ισχύει τώρα. Δράττομαι της ευκαιρίας για να καλέσω όλους να συστρατευθούν σε αυτήν την αυτονόητη εθνική προσπάθεια» κατέληξε η κ. Κεραμέως.

Υπενθυμίζεται πως το μεσημέρι της Τετάρτης, η υπουργός Παιδείας αναφερόμενη στις καταλήψεις σε εκατοντάδες σχολεία, δήλωσε πως θα γίνει αναπλήρωση μαθημάτων σε γιορτές και αργίες καθώς και με εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Δείτε επίσης