Ελλάδα

Σε απόγνωση οι επιχειρηματίες της εστίασης

Ανοιχτό άφησε με δηλώσεις του στο MEGA o υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, το ενδεχόμενο τα καταστήματα εστίασης να κλείνουν στις 22:00 το βράδυ και όχι τα μεσάνυχτα, αν δεν αποδώσουν τα τρέχοντα μέτρα

2019–nCoV; barmen; Coronavirus; COVID-19; Pandemic; protest; protesters; Πανδημία; διαμαρτυρία; διαμαρτυρόμενος; κοροναϊός; κορονοϊός; κορωναϊός; μπάρμαν; νυχτερινά κέντρα;

Κραυγή αγωνίας των επιχειρηματιών στην εστίαση. Όπως υποστηρίζουν, ο περιορισμός του ωραρίου που έχει επιβληθεί για να αντιμετωπιστεί η διασπορά του κορωνοϊού, τους έχει «γονατίσει» οικονομικά, ενώ ενδεχόμενη περαιτέρω μείωση στις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων θα δώσει τη χαριστική βολή.

«Ο τζίρος σίγουρα είναι πεσμένος, έχουμε ένα ταβάνι και είναι πολύ δύσκολα, πολύ δύσκολα για να μείνουμε πλέον όρθιοι».

Λουκέτο αν υπάρξει μείωση στο ωράριο


Ο υπουργός ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο τα καταστήματα εστίασης να κλείνουν στις 22:00 το βράδυ και όχι τα μεσάνυχτα, αν δεν αποδώσουν τα τρέχοντα μέτρα λέγοντας ότι ένα γενικευμένο lockdown θα ήταν καταστροφικό.

Οι επιχειρηματίες του κλάδου αντιδρούν έντονα στο ενδεχόμενο να περιοριστεί περαιτέρω το ωράριο στην εστίαση και τα καταστήματα να κλείνουν στις 22:00 αντί στις 00:00, τονίζοντας ότι η πτώση του τζίρου τους είναι ήδη δυσβάσταχτη.

Ιδιοκτήτες καφέ και εστιατορίων προειδοποιούν ότι το κλείσιμο των καταστημάτων νωρίτερα από τις 00:00 τη νύχτα μπορεί να προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερο συνωστισμό σε άλλα μέρη, όπως γίνεται ήδη σε πάρκα και πλατείες.

Δείτε επίσης