Ελλάδα

Δολοφονήθηκε ο Ευάγγελος Πάλλης - Γνωστός και ως «Απάτσι» (pics-vid)

'Ηταν γνωστός στις αρχές για συμβόλαια θανάτου που αναλάμβανε και για εξεγέρσεις φυλακών που πρωταγωνιστούσε την περασμένη δεκαετία - Φωτορεπορτάζ του vradini.gr στο σημείο

δολοφονία Απάτσι Καλλιθέα (1)

Μια ακόμη μαφιόζικη εκτέλεση εκτυλίχθηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας 5 Οκτωβρίου στην Καλλιθέα και συγκεκριμένα στη διασταύρωση των οδών Θησέως και Κανακίδη, έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της περιοχής.

Δολοφονήθηκε με τρεις σφαίρες ο Ευάγγελος Πάλλης, γνωστός και ως «Απάτσι» στον κόσμο της παρανομίας, ο οποίος αναλάμβανε συμβόλαια θανάτου και είχε πρωταγωνιστήσει σε εξεγέρσεις φυλακών την περασμένη δεκαετία.


Λίγο μετά τις 04:00, άγνωστοι εκτέλεσαν με πυροβόλο τον «Απάτσι», πετυχαίνοντάς τον με τρεις σφαίρες, όπως διαπίστωσε το ΕΚΑΒ που μετέβη στην περιοχή μετά από κλήσεις πολιτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μία ήταν η φονική βολίδα που τον χτύπησε στο λαιμό.


Ο Πάλλης είχε πρόσφατα αποφυλακιστεί. Στην περιοχή μετέβη κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής.


Αυτήν την ώρα, η οδός Κανακίδη που έγινε η άγρια δολοφονία παραμένει αποκλεισμένη από την αστυνομία ώστε η Σήμανση να ολοκληρώσει την ανεύρεση στοιχείων.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 60χρονος την ώρα της εκτέλεσης ήταν πεζός και εικάζεται ότι επιχειρούσε να μπει σε κτήριο επιχείρησης επί της οδού Κανακίδη.


Πεζός φαίνεται πως ήταν και ο δράστης, ο οποίος είναι ακόμη άγνωστο πώς διέφυγε, με ή χωρίς τη βοήθεια συνεργού του.

Ποιος ήταν ο «Απάτσι»


Ο Ευάγγελος Πάλλης, στα χρόνια της παρανομίας του, είχε εκτίσει ποινή ισοβίων για δύο δολοφονίες, το 1995 και το 2002, ενός ιδιοκτήτη αλόγων και ενός επιχειρηματία αντίστοιχα, έπειτα από εκτέλεση συμβολαίων θανάτου.


Η στάση του στις εξεγέρσεις στα Τρίκαλα και στο Μαλανδρίνο, για τις αλλεπάλληλες μεταγωγές του για πειθαρχικά παραπτώματα καθώς και για τη συμμετοχή του στην πολυήμερη απεργία πείνας των κρατουμένων τον Νοέμβριο του 2008 ως μέλος της συντονιστικής επιτροπής τους τον έφεραν κοντά στους αντιεξουσιαστές.

Η δίκη του στη Λάρισα για την ενεργό συμμετοχή του στην εξέγερση στις φυλακές Τρικάλων το 2007 οδήγησε σε οδομαχίες αντιεξουσιαστών και Αστυνομίας, μόλις μαθεύτηκε η νέα καταδίκη του, σε τρία χρόνια φυλάκισης.

Δείτε επίσης