Ελλάδα

Τα Βίλια έγιναν ...Ελβετία (vid)

Στα «λευκά» παραμένουν για πέμπτη ημέρα τα Βίλια Αττικής, με τα χιόνια να δημιουργούν αρκετά προβλήματα στους κατοίκους.

βιλια

Πάνω από ένα μέτρο είναι το χιόνι στα Βίλια Αττικής, με τα προβλήματα να συνεχίζονται ύστερα και από το σκοτάδι που είχε πέσει στην περιοχή λόγω, διακοπής της ηλεκτροδότησης. Αυτοκίνητα και δρόμοι είναι θαμμένοι στην κυριολεξία κάτω από το χιόνι.

Καλλιάνος: Νέο κύμα κακοκαιρίας μετά την Κυριακή, με έντονη χιονόπτωση

Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος σε ανάρτησή του στο Facebook τονίζει πως «κάτι σημαντικό έρχεται από την Κυριακή 5 Ιανουαρίου».

Στην ανάρτησή του, ο Γ. Καλλιάνος επισημαίνει: «Δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη το τοπίο και θα χρειαστεί να έρθει η Παρασκευή ή το Σάββατο για να έχουμε πλήρη και αναλυτική εικόνα για το τι θα συμβεί στη χώρα μας από την Κυριακή 5 Ιανουαρίου και έπειτα. Υπάρχει με λίγα λόγια διχογνωμία μεταξύ των μοντέλων και τα ερωτήματα είναι τα εξής:

Θα είναι ένας χιονιάς της κέντρο-βόρειας Ελλάδας;
Θα είναι ένας χιονιάς που θα επηρεάσει περισσότερο τα ανατολικά και νότια και επομένως και την Αττική;

Θα είναι σχεδόν ένας πανελλαδικός χιονιάς;

Ακόμη δεν μπορεί κανείς να απαντήσει με απόλυτη ακρίβεια στα παραπάνω ερωτήματα».

Ωστόσο, ο μετεωρολόγος συνεχίζει, αναφέροντας πως είναι δεδομένο πως οι χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν και τα πεδινά της χώρας, ακόμη και σε παραθαλάσσια τμήματα.

«Παρόλο που ακόμη υπάρχουν ανοιχτά ερωτήματα και το τοπίο είναι κάπως θολό, το σχεδόν σίγουρο είναι ότι έχει κλειδώσει το έντονο κρύο για αρκετές περιοχές της χώρας καθώς και οι πολύ ενισχυμένοι βοριάδες στα πελάγη. Οι θερμοκρασίες απ' ότι φαίνεται θα είναι ικανές για να χιονίσει έως και σε πεδινά η ακόμη και σε παραθαλάσσια τμήματα. Το ζήτημα όμως είναι ποιες περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο.

Η εμπειρία από προηγούμενους χιονιάδες λέει ότι θα δουν χιόνι αρχικά αρκετές βόρειες περιοχές και στη συνέχεια θα συνεχιστούν τα χιόνια και στα κεντρικά η θα κατηφορίσουν οι χιονοπτώσεις για τα νοτιότερα τμήματα της ηπειρωτικής Ελλάδας όπου θα συνεχίσουν να απασχολούν στη συνέχεια μόνο αυτά τα τμήματα.

Πιστεύω πως θα είναι η πιο σοβαρή (σε έκταση) χιονο-κακοκαιρία μέχρι στιγμής για τον φετινό χειμώνα. Την Παρασκευή ή το Σάββατο θα σας λύσω όλες σας τις απορίες με περαιτέρω ανάλυση της επικείμενης κακοκαιρίας.

ΥΓ : Θα το θεωρήσω τεράστια έκπληξη να χαθεί αυτός ο χιονιάς και τελικά να μην έρθει στη χώρα μας. Όλα επιμένουν στο γεγονός ότι θα συνεχίζουμε να βλέπουμε άσπρες μέρες. Το που όμως θα γίνει αυτό θα σας το απαντήσω λίαν συντόμως»


https://www.youtube.com/watch?v=jTmL-xawuiw&feature=emb_title

Δείτε επίσης