Ελλάδα

Σκηνικό «πολέμου» στη Μεσσήνη μετά τη δολοφονία 18χρονου Ρομά (vid)

Τι λέει ο δήμαρχος στο MEGA

Μεσσήνη θάνατος Ρομά

Επεισόδια σημειώθηκαν στον κόμβο της Μεσσήνης μεταξύ ανδρών των ΜΑΤ και Ρομά που επέστρεφαν από την κηδεία του 18χρονου, που έπεσε νεκρός μετά το θανάσιμο τραυματισμό του από 68χρονο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Αθανασόπουλος για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή τόσο μετά το ξέσπασμα των επεισοδίων όσο και πριν από αυτά.

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τον δήμαρχο, η ομαλότητα έχει αποκατασταθεί στην περιοχή, ωστόσο η κατάσταση παραμένει κάτω από το παρατηρητήριο της αστυνομίας.

Ο θάνατος του 18χρονου Ρομά συγκλόνισε όλη την κοινωνία. «Η αυτοδικία δεν είναι τρόπος», σχολίασε ο δήμαρχος και πρόσθεσε πως «από την άλλη πρέπει να δούμε το θέμα της παραβατικότητας».

Δεν είναι θέμα του δήμου, αλλά της κεντρικής πολιτείας. Η δημοτική αρχή φροντίζει και απαιτεί να υπάρχει ασφάλεια στην πόλη και τον δήμο γενικότερα.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που ταλανίζει την περιοχή, είναι οι μικροκλοπές και πρέπει να αντιμετωπιστεί, τόνισε ο δήμαρχος.

Δείτε επίσης