Ελλάδα

Συναγερμός στη Μακεδονία λόγω κορωνοϊού - Μάσκες όπου έχει συγχρωτισμό

Νέες τροποποιήσεις στα μέτρα κατά του κορωνοϊού από την Πολιτική Προστασία - Πού εντοπίζεται βαρύ επιδημιολογικό φορτίο στην Αττική

Συναγερμός στη Μακεδονία λόγω κορωνοϊού - Μάσκες όπου έχει συγχρωτισμό

Τροποποιήσεις που περιλαμβάνει ο χάρτης υγειονομικής προστασίας που τέθηκε σε λειτουργία χθες Τρίτη, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, υπογραμμίζοντας πως απόλυτη προτεραιότητα η διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Στον χάρτη προβλέπονται τέσσερα επίπεδα επιδημιολογικών δεδομένων και κανόνων και οι τροποποιήσεις είναι οι εξής:

  • Πρώτον, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε εσωτερικούς χώρους εργασίας και εξωτερικούς χώρους με συγχρωτισμό σε όλα τα επίπεδα συναγερμού, δηλαδή σε όλη τη χώρα. Όπου υπάρχει συγχρωτισμός και στους εξωτερικούς χώρους, η μάσκα είναι υποχρεωτική και απαραίτητη για την προστασία της υγείας μας.
  • Δεύτερον, δεν επιτρέπεται η λειτουργία της εστίασης και των κέντρων ψυχαγωγίας σε όλα τα επίπεδα συναγερμού κατά τις εξής ώρες: Από τη 01.00 έως τις 05.00 το πρωί στις περιοχές του επιπέδου 1, από τις 00.30 έως τις 05.00 στις περιοχές του επιπέδου 2 και από τα μεσάνυχτα έως τις 05.00 το πρωί στις περιοχές του επιπέδου 3.
  • Τρίτον, ορίζεται ανώτατο όριο ατόμων για τις συναθροίσεις τόσο σε εξωτερικούς, όσο και σε εσωτερικούς χώρους. Πιο συγκεκριμένα: Στις περιοχές του επιπέδου 1, το όριο είναι 100 άτομα. Για τις περιοχές του επιπέδου 2, το όριο είναι τα 50 άτομα. Για τις περιοχές του επιπέδου 3, το όριο είναι 9 άτομα.
  • Τέταρτον, τίθενται αναλογικοί κανόνες τετραγωνικών και πληρότητας σε συνέδρια, χώρους λατρείας και μουσεία.
  • Πέμπτον, τίθενται αυστηρά όρια πληρότητας σε θέατρα, σινεμά και συναυλίες που είναι τα ακόλουθα: 65% πληρότητα στο επίπεδο 1, 50% πληρότητα στο επίπεδο 2 και 30% πληρότητα στο επίπεδο 3.

Δείτε επίσης